FBTO en Allianz Direct verkozen tot beste autoverzekeraars van 2023
Autoverzekeraar van het Jaar

FBTO en Allianz Direct verkozen tot beste autoverzekeraars van 2023

Verzekeringsmaatschappij FBTO heeft dit jaar twee awards in de wacht gesleept Foto: Autoverzekering.nl

Verzekeringsmaatschappijen FBTO en Allianz Direct zijn door Autoverzekering.nl verkozen tot de beste autoverzekeraars van 2023. De winnaars hebben daarvoor de bijbehorende ‘Autoverzekeraar van het Jaar’-award in ontvangst mogen nemen.

FBTO heeft dit jaar twee awards in de wacht gesleept. Voor de WA beperkt cascoverzekering krijgt de verzekeraar een 8,7 en voor de allrisk verzekering een 8,8. In beide categorieën is dat de hoogste score. FBTO scoort ten opzichte van andere verzekeraars daarnaast erg hoog op punten als de dekking van letselschade, schade aan ruiten en diefstal van de auto.

Allianz Direct scoort op zijn beurt bij de WA-verzekeringen het hoogst van alle verzekeraars: een 9,6. De verzekeraar biedt als een van de weinigen op zijn WA-dekking vervangend vervoer aan bij schade van de auto, zowel in Nederland als in het buitenland. Ook op andere punten scoort de verzekeraar bovengemiddeld goed.

Ook Allianz Direct viel in de prijzen.

Letselschadedekking

In de top vijf van meest belangrijke eisen die consumenten aan hun autoverzekering stellen, staat de dekking van letselschade voor inzittenden bovenaan. Van de respondenten vindt dan ook 89 procent dit van groot belang. Toch is dat vaak niet standaard meeverzekerd, meldt Autoverzekering.nl.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 88 procent van de respondenten het belangrijk vindt dat de schade door vandalisme wordt vergoed. Net zoveel mensen vinden het belangrijk dat ze direct verzekerd zijn als zij een autoverzekering afsluiten. Daarnaast vindt 87 procent van het panel de vergoeding van schade aan autoruiten van belang en vindt 84 procent het onmisbaar dat diefstal wordt gedekt.

Panelonderzoek

Autoverzekering.nl houdt sinds 2020 jaarlijks een panelonderzoek onder circa duizend consumenten, die hierin kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden binnen hun autoverzekering. Daarna wordt gekeken hoe verzekeraars scoren op deze punten. Wie de beste voorwaarden en dekking aanbiedt, krijgt de meeste punten en daar rolt uiteindelijk een rapportcijfer uit.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

FBTO en Allianz Direct verkozen tot beste autoverzekeraars van 2023 | RijschoolPro
FBTO en Allianz Direct verkozen tot beste autoverzekeraars van 2023
Autoverzekeraar van het Jaar

FBTO en Allianz Direct verkozen tot beste autoverzekeraars van 2023

Verzekeringsmaatschappij FBTO heeft dit jaar twee awards in de wacht gesleept Foto: Autoverzekering.nl

Verzekeringsmaatschappijen FBTO en Allianz Direct zijn door Autoverzekering.nl verkozen tot de beste autoverzekeraars van 2023. De winnaars hebben daarvoor de bijbehorende ‘Autoverzekeraar van het Jaar’-award in ontvangst mogen nemen.

FBTO heeft dit jaar twee awards in de wacht gesleept. Voor de WA beperkt cascoverzekering krijgt de verzekeraar een 8,7 en voor de allrisk verzekering een 8,8. In beide categorieën is dat de hoogste score. FBTO scoort ten opzichte van andere verzekeraars daarnaast erg hoog op punten als de dekking van letselschade, schade aan ruiten en diefstal van de auto.

Allianz Direct scoort op zijn beurt bij de WA-verzekeringen het hoogst van alle verzekeraars: een 9,6. De verzekeraar biedt als een van de weinigen op zijn WA-dekking vervangend vervoer aan bij schade van de auto, zowel in Nederland als in het buitenland. Ook op andere punten scoort de verzekeraar bovengemiddeld goed.

Ook Allianz Direct viel in de prijzen.

Letselschadedekking

In de top vijf van meest belangrijke eisen die consumenten aan hun autoverzekering stellen, staat de dekking van letselschade voor inzittenden bovenaan. Van de respondenten vindt dan ook 89 procent dit van groot belang. Toch is dat vaak niet standaard meeverzekerd, meldt Autoverzekering.nl.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 88 procent van de respondenten het belangrijk vindt dat de schade door vandalisme wordt vergoed. Net zoveel mensen vinden het belangrijk dat ze direct verzekerd zijn als zij een autoverzekering afsluiten. Daarnaast vindt 87 procent van het panel de vergoeding van schade aan autoruiten van belang en vindt 84 procent het onmisbaar dat diefstal wordt gedekt.

Panelonderzoek

Autoverzekering.nl houdt sinds 2020 jaarlijks een panelonderzoek onder circa duizend consumenten, die hierin kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden binnen hun autoverzekering. Daarna wordt gekeken hoe verzekeraars scoren op deze punten. Wie de beste voorwaarden en dekking aanbiedt, krijgt de meeste punten en daar rolt uiteindelijk een rapportcijfer uit.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.