Autoverzekeringen 8 procent duurder in één jaar tijd
onderzoek

Autoverzekeringen 8 procent duurder in één jaar tijd

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

De premies voor autoverzekeringen zijn in één jaar tijd met 8,4 procent gestegen. Klanten zijn hierdoor voor dezelfde verzekering gemiddeld 82 euro per jaar meer kwijt dan in mei 2022.

Dat blijkt uit onderzoek van de financiele vergelijkingssite Geld.nl, waarin bekeken is hoe de premies zich van maand tot maand ontwikkelden tussen mei 2022 en mei 2023. Hieruit blijkt dat de premies voor autoverzekeringen vooral fors zijn gestegen in de afgelopen vier maanden. De stijging is volgens Amanda Bulthuis, expert bij Geld.nl, te verklaren door de aanhoudend hoge inflatie. “Autoverzekeraars merken dit ook, doordat reparaties van auto’s duurder worden en ze dus meer geld kwijt zijn bij schades”, legt Bulthuis uit.

Daarnaast speelt mee dat de schadelast van verzekeraars sinds 2020 weer stijgt. “In de coronaperiode werd er minder gereden, waardoor er ook minder schades waren. Maar inmiddels is de verkeersdrukte weer toegenomen. Dat brengt ook meer schades met zich mee, wat verzekeraars doorberekenen in hun premies”, voegt Bulthuis toe.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Autoverzekeringen 8 procent duurder in één jaar tijd | RijschoolPro
Autoverzekeringen 8 procent duurder in één jaar tijd
onderzoek

Autoverzekeringen 8 procent duurder in één jaar tijd

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

De premies voor autoverzekeringen zijn in één jaar tijd met 8,4 procent gestegen. Klanten zijn hierdoor voor dezelfde verzekering gemiddeld 82 euro per jaar meer kwijt dan in mei 2022.

Dat blijkt uit onderzoek van de financiele vergelijkingssite Geld.nl, waarin bekeken is hoe de premies zich van maand tot maand ontwikkelden tussen mei 2022 en mei 2023. Hieruit blijkt dat de premies voor autoverzekeringen vooral fors zijn gestegen in de afgelopen vier maanden. De stijging is volgens Amanda Bulthuis, expert bij Geld.nl, te verklaren door de aanhoudend hoge inflatie. “Autoverzekeraars merken dit ook, doordat reparaties van auto’s duurder worden en ze dus meer geld kwijt zijn bij schades”, legt Bulthuis uit.

Daarnaast speelt mee dat de schadelast van verzekeraars sinds 2020 weer stijgt. “In de coronaperiode werd er minder gereden, waardoor er ook minder schades waren. Maar inmiddels is de verkeersdrukte weer toegenomen. Dat brengt ook meer schades met zich mee, wat verzekeraars doorberekenen in hun premies”, voegt Bulthuis toe.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.