Politie betrapt moeder die 19-jarige dochter rijles geeft
bekeuring

Politie betrapt moeder die 19-jarige dochter rijles geeft

Het is niet de eerste keer dat een situatie zoals deze zich voordoet Foto: Shutterstock

De politie heeft zaterdag een 19-jarige bestuurster uit het Gelderse Druten gestopt op de Maasdijk in Dieden. De vrouw was nog niet in het bezit van een rijbewijs, maar kreeg rijles van haar moeder. 

Dat meldt het AD. “De vrouw oefende samen met haar moeder alvast hoe het is om op de openbare weg te rijden, voordat ze echt aan rijles zou beginnen”, schrijft de krant. De 19-jarige kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Herhaling

Het is niet de eerste keer dat een situatie zoals deze zich voordoet. Begin 2024 kreeg een 18-jarige kleinzoon nog een fikse boete opgelegd, toen hij betrapt werd tijdens de ‘rijles’ van zijn opa. Opa gaf destijds aan dat hij dacht rijles te mogen geven, ‘omdat hij al zo lang zijn rijbewijs had’.

Ook een ander moeder-dochter duo werd al eerder betrapt door de politie. In mei vorig jaar stopte een wijkagent een auto waarin een moeder haar dochter rijles aan het geven was. Destijds zei hij hierover: “Op zich geen probleem om rijlessen te nemen, zodat je snel je rijbewijs in de pocket hebt. Behalvde dan als het je moeder is die jou de kneepjes van het autorijden bij wil brengen.”.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie betrapt moeder die 19-jarige dochter rijles geeft | RijschoolPro
Politie betrapt moeder die 19-jarige dochter rijles geeft
bekeuring

Politie betrapt moeder die 19-jarige dochter rijles geeft

Het is niet de eerste keer dat een situatie zoals deze zich voordoet Foto: Shutterstock

De politie heeft zaterdag een 19-jarige bestuurster uit het Gelderse Druten gestopt op de Maasdijk in Dieden. De vrouw was nog niet in het bezit van een rijbewijs, maar kreeg rijles van haar moeder. 

Dat meldt het AD. “De vrouw oefende samen met haar moeder alvast hoe het is om op de openbare weg te rijden, voordat ze echt aan rijles zou beginnen”, schrijft de krant. De 19-jarige kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Herhaling

Het is niet de eerste keer dat een situatie zoals deze zich voordoet. Begin 2024 kreeg een 18-jarige kleinzoon nog een fikse boete opgelegd, toen hij betrapt werd tijdens de ‘rijles’ van zijn opa. Opa gaf destijds aan dat hij dacht rijles te mogen geven, ‘omdat hij al zo lang zijn rijbewijs had’.

Ook een ander moeder-dochter duo werd al eerder betrapt door de politie. In mei vorig jaar stopte een wijkagent een auto waarin een moeder haar dochter rijles aan het geven was. Destijds zei hij hierover: “Op zich geen probleem om rijlessen te nemen, zodat je snel je rijbewijs in de pocket hebt. Behalvde dan als het je moeder is die jou de kneepjes van het autorijden bij wil brengen.”.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.