Modellen van SEAT

Verkoop SEAT fors gestegen in eerste kwartaal

Het automerk SEAT heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met het hoogste verkoopcijfer sinds 2001. In Nederland steeg de vraag naar een nieuwe SEAT met ruim dertig procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016.

Het aantal wereldwijd geleverde auto’s in de periode januari tot en met maart groeide met 14 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2016, tot 117.300 auto’s. In maart noteerde SEAT 53.200 auto’s, een toename van eveneens 14 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dit is het hoogste aantal in één maand sinds maart 2000.

De komst van de vernieuwde Leon heeft volgens SEAT een belangrijke bijdrage geleverd aan de verkoopstijging. Ook verwacht het bedrijf veel van de nieuwe Ibiza die vanaf juni leverbaar is.

Nederland

Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië zijn de belangrijkste afnemers voor SEAT.  Ook in Nederland was de groei aanzienlijk in de eerste drie maanden van het jaar. “Dankzij de succesvolle introductie van belangrijke modellen als de vernieuwde Leon en Ateca steeg het aantal orders voor een nieuwe SEAT met ruim 30 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016″, aldus Hans Mulder, Directeur van SEAT Nederland. “Met de nieuwe Ibiza en Arona in het verschiet voor de tweede helft van dit jaar belooft 2017 voor SEAT een bijzonder mooi jaar te worden.”

Na de Ateca en binnenkort de Arona introduceert SEAT volgend jaar nog een derde nieuwe SUV.

Lees ook: Nieuwe Ateca zorgt voor verkoopimpuls SEAT

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.