Hyundai presenteert goedkopere versie van KONA Electric

Hyundai wil de elektrische KONA interessanter maken voor particulieren. Naast de al leverbare 64 kWh-versie, komt het merk daarom nu ook met een goedkopere instapversie van de EV op de markt. De KONA Electric 39 kWh is vanaf januari te bestellen, de levering start in het tweede kwartaal van volgend jaar. De elektrische auto is verkrijgbaar vanaf 36.795 euro.

Met een volle batterij kun je met deze KONA volgens de WLTP-norm 289 kilometer vooruit, de al beschikbare 64 kWh-versie heeft een actieradius van 449 km. De topsnelheid bedraagt 155 km/u, de acceleratie van 0 naar 100 km/u vergt 9,7 seconden. De 39 kWh-versie van de KONA Electric heeft een vermogen van 100 kW (136 pk).

De KONA is leverbaar met een 3-fase omvormer. Daarmee is het accupakket met maximaal 11 kW op te laden. Dankzij deze laadmogelijkheid wordt de laadtijd bij openbare 3-fase AC-laadstations of via een compacte Wallbox tot wel 20 procent korter. Eigenaren van de KONA Electric kunnen op afstand hun batterij checken, zodat ze weten wanneer ze die weer moeten opladen. Verder kunnen via de app bestemmingen, locaties van parkeerplaatsen, tankstations, oplaadpunten en restaurants rechtstreeks naar het navigatiesysteem in de KONA Electric verstuurd worden.

Mix van brandstoffen

Hyundai zet op dit moment flink in op het vergroenen van het wagenpark. Daarbij wordt bewust voor een mix van brandstoffen gekozen. Naast volledig elektrische auto’s, wordt ook ingezet op hybrides en waterstof. De NEXO is een SUV die specifiek ontwikkeld is voor rijden op waterstof. Onder de motorkap ligt een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit en waterdamp. De elektriciteit wordt gebruikt om de elektromotor aan te drijven. De Hyundai rijdt daardoor volledig elektrisch, zonder dat de batterijen tussendoor met een stekker hoeven te worden opgeladen, zoals bij de KONA het geval is. De actieradius van de NEXO ligt per tankbeurt op 665 kilometer.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hyundai presenteert goedkopere versie van KONA Electric | RijschoolPro

Hyundai presenteert goedkopere versie van KONA Electric

Hyundai wil de elektrische KONA interessanter maken voor particulieren. Naast de al leverbare 64 kWh-versie, komt het merk daarom nu ook met een goedkopere instapversie van de EV op de markt. De KONA Electric 39 kWh is vanaf januari te bestellen, de levering start in het tweede kwartaal van volgend jaar. De elektrische auto is verkrijgbaar vanaf 36.795 euro.

Met een volle batterij kun je met deze KONA volgens de WLTP-norm 289 kilometer vooruit, de al beschikbare 64 kWh-versie heeft een actieradius van 449 km. De topsnelheid bedraagt 155 km/u, de acceleratie van 0 naar 100 km/u vergt 9,7 seconden. De 39 kWh-versie van de KONA Electric heeft een vermogen van 100 kW (136 pk).

De KONA is leverbaar met een 3-fase omvormer. Daarmee is het accupakket met maximaal 11 kW op te laden. Dankzij deze laadmogelijkheid wordt de laadtijd bij openbare 3-fase AC-laadstations of via een compacte Wallbox tot wel 20 procent korter. Eigenaren van de KONA Electric kunnen op afstand hun batterij checken, zodat ze weten wanneer ze die weer moeten opladen. Verder kunnen via de app bestemmingen, locaties van parkeerplaatsen, tankstations, oplaadpunten en restaurants rechtstreeks naar het navigatiesysteem in de KONA Electric verstuurd worden.

Mix van brandstoffen

Hyundai zet op dit moment flink in op het vergroenen van het wagenpark. Daarbij wordt bewust voor een mix van brandstoffen gekozen. Naast volledig elektrische auto’s, wordt ook ingezet op hybrides en waterstof. De NEXO is een SUV die specifiek ontwikkeld is voor rijden op waterstof. Onder de motorkap ligt een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit en waterdamp. De elektriciteit wordt gebruikt om de elektromotor aan te drijven. De Hyundai rijdt daardoor volledig elektrisch, zonder dat de batterijen tussendoor met een stekker hoeven te worden opgeladen, zoals bij de KONA het geval is. De actieradius van de NEXO ligt per tankbeurt op 665 kilometer.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.