Rijbewijs in Barneveld gratis na volgen alcoholcursus

Bron: Pexels

Inwoners van de gemeente Barneveld die de Alcohol Verkeer Cursus volgen, betalen geen kosten voor het aanvragen van hun eerste rijbewijs. Op vertoon van het deelnamecertificaat vergoedt de gemeente de 40,65 euro die het pasje kost.

De Alcohol Verkeer Cursus is bedoeld om toekomstige weggebruikers bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed. Ook wordt aandacht besteed aan de effecten van drugs en het mobiel telefoongebruik tijdens het rijden. De gemeente Barneveld noemt de cursus een ‘goede aanvulling op de theorie die u volgt voor het behalen van uw rijbewijs’.

Initiatief vanuit jongerenraad

De cursusavonden worden samen met IrisZorg ingevuld, IrisZorg is een instelling voor verslavingszorg en maatschappelijke opvang. De cursus is alleen voor inwoners van de gemeente Barneveld. Elke maand is er een avond ingeruimd waarbij ruimte is voor steeds maximaal 25 personen. De Alcohol Verkeer Cursus komt uit de koker van de Jongerenraad Barneveld om het alcoholgebruik in het verkeer onder jongeren aan te pakken.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.