Instructeurs kunnen vanaf oktober pas weer meerijden alle rijexamens

Per 1 oktober mogen instructeurs weer meerijden met alle praktijkexamens van hun rijbewijsleerlingen bij het CBR. Het rijvaardigheidsbureau heeft een stappenplan voor versoepelingen opgesteld rondom meerijden met verschillende soorten examens. Wel met een slag om de arm: of alle stappen daadwerkelijk op de aangegeven datum worden gezet, hangt af van de ontwikkelingen rondom het virus. 

Vanaf aanstaande maandag, 13 juli, kunnen rijopleiders het eindgesprek in de examenzaal bijwonen bij faalangstexamens, nader onderzoeken, aangepaste examens (AA), rijvaardigheidsonderzoeken, rijtesten en bij de praktijkexamens voor het beroepsvervoer. Daarnaast is het mogelijk om een tolk in te zetten bij het praktijkexamen B(E), C(E), D(E), het rijvaardigheidsonderzoek en bij een rijtest. Dit gaat vooralsnog via een telefoonverbinding.

Tussentijdse toest

Vanaf 1 augustus kunnen rijopleiders weer meerijden bij faalangstexamens (B), nader onderzoeken, rijtesten en aangepaste examens (AA). Dit geldt ook voor de examens voor de bus (D), bij de nader onderzoeken en aangepaste (AA) praktijkexamens voor het beroepsvervoer. Hetzelfde geldt voor bouwers van technische voertuigaanpassingen bij de rijtesten. Ook is meerijden van een rijopleider in spé (voor de WRM stage) vanaf augustus weer toegestaan. Voor alle overige examens kunnen rijopleiders het eindgesprek in de zaal bijwonen.

Vanaf 1 september kunnen rij-opleiders weer meerijden met een tussentijdse toets (TTT) of RIS-toets.

Meerijden met alle examens vanaf 1 oktober

Als laatste stap, en onder voorbehoud, verwacht CBR dat per 1 oktober opleiders met alle rijexamens en toetsen kunnen meerijden. Dat is afhankelijk van de corona-ontwikkelingen op dat moment.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 
Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Instructeurs kunnen vanaf oktober pas weer meerijden alle rijexamens | RijschoolPro

Instructeurs kunnen vanaf oktober pas weer meerijden alle rijexamens

Per 1 oktober mogen instructeurs weer meerijden met alle praktijkexamens van hun rijbewijsleerlingen bij het CBR. Het rijvaardigheidsbureau heeft een stappenplan voor versoepelingen opgesteld rondom meerijden met verschillende soorten examens. Wel met een slag om de arm: of alle stappen daadwerkelijk op de aangegeven datum worden gezet, hangt af van de ontwikkelingen rondom het virus. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.