Wachttijden rijexamens bij CBR blijven te hoog
3,6 procent

Meer dan duizend sollicitaties, slechts 36 examinatoren aangenomen

Het hoofdkantoor van het CBR in Rijswijk Foto: Else van Andel/RijschoolPro

Van de duizend kandidaten die bij het CBR hebben gesolliciteerd om examinator te worden, zijn er slechts 36 aangenomen om de opleiding te starten in september. Ondanks dit zegt de organisatie hun wervingscampagne ‘wegens succes te herhalen’.

Dat meldt het CBR maandag. Dat er uiteindelijk slechts een klein deel van het totale aantal sollicitanten is aangenomen, komt volgens een woordvoerder mede door de eisen die het CBR aan aspirant-examinatoren stelt. “Als honderd kandidaten zich aanmelden, zouden wij er natuurlijk ook het liefst honderd aannemen. Maar wij zijn verantwoordelijk voor een goed en objectief examen dat aan de nodige eisen voldoet om de verkeersveiligheid te garanderen. En daarin kunnen we geen consessies doen”, zegt een woordvoerder.

De campagne scoort volgens de organisatie ‘ver boven verwachting op sociale media kanalen’. “Met deze campagne bereiken we andere doelgroepen en ligt het niveau ook iets hoger. Eerst werden er 1 op de 100 examinatoren aangenomen, nu zijn dat er 4 op de 100. Dat komt onder andere omdat wij duidelijker maken wat de eisen zijn en kandidaten ons beter begrijpen”, vervolgt de woordvoerder. “Het vak van de examinator is heel mooi, maar je hebt er een groot pakket aan uiteenlopende vaardigheden voor nodig en de lat ligt erg hoog.”

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Meer dan duizend sollicitaties, slechts 36 examinatoren aangenomen”

Els van Voren|28.06.23|22:21

Meer dan 1000 sollicitanten en 36 die er zijn aangenomen dat is 3,6% hoe kan het toch dat de directeur de rijscholen onder druk worden gezet, leerlingen die zijn gezakt worden gestraft met 4 weken wachten wat kan oplopen tot 10 weken! Wanneer komt er een enquête met een motie van wantrouwen / afkeuring van de directie van het CBR. Het word de hoogste tijd dat de branche en hun klanten hun ongenoegen over het (mis)management van het CBR eens duidelijk te maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer dan duizend sollicitaties, slechts 36 examinatoren aangenomen | RijschoolPro
Wachttijden rijexamens bij CBR blijven te hoog
3,6 procent

Meer dan duizend sollicitaties, slechts 36 examinatoren aangenomen

Het hoofdkantoor van het CBR in Rijswijk Foto: Else van Andel/RijschoolPro

Van de duizend kandidaten die bij het CBR hebben gesolliciteerd om examinator te worden, zijn er slechts 36 aangenomen om de opleiding te starten in september. Ondanks dit zegt de organisatie hun wervingscampagne ‘wegens succes te herhalen’.

Dat meldt het CBR maandag. Dat er uiteindelijk slechts een klein deel van het totale aantal sollicitanten is aangenomen, komt volgens een woordvoerder mede door de eisen die het CBR aan aspirant-examinatoren stelt. “Als honderd kandidaten zich aanmelden, zouden wij er natuurlijk ook het liefst honderd aannemen. Maar wij zijn verantwoordelijk voor een goed en objectief examen dat aan de nodige eisen voldoet om de verkeersveiligheid te garanderen. En daarin kunnen we geen consessies doen”, zegt een woordvoerder.

De campagne scoort volgens de organisatie ‘ver boven verwachting op sociale media kanalen’. “Met deze campagne bereiken we andere doelgroepen en ligt het niveau ook iets hoger. Eerst werden er 1 op de 100 examinatoren aangenomen, nu zijn dat er 4 op de 100. Dat komt onder andere omdat wij duidelijker maken wat de eisen zijn en kandidaten ons beter begrijpen”, vervolgt de woordvoerder. “Het vak van de examinator is heel mooi, maar je hebt er een groot pakket aan uiteenlopende vaardigheden voor nodig en de lat ligt erg hoog.”

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Meer dan duizend sollicitaties, slechts 36 examinatoren aangenomen”

Els van Voren|28.06.23|22:21

Meer dan 1000 sollicitanten en 36 die er zijn aangenomen dat is 3,6% hoe kan het toch dat de directeur de rijscholen onder druk worden gezet, leerlingen die zijn gezakt worden gestraft met 4 weken wachten wat kan oplopen tot 10 weken! Wanneer komt er een enquête met een motie van wantrouwen / afkeuring van de directie van het CBR. Het word de hoogste tijd dat de branche en hun klanten hun ongenoegen over het (mis)management van het CBR eens duidelijk te maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.