Hyundai, i30, lesauto van het jaar, 2013, lesauto-testdag

Hyundai i30 uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2013 (video)

VIDEO – De Hyundai i30 is door de rijschoolbranche uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2013. Het voertuig kreeg na 46 verschillende testritten een gemiddelde beoordeling van 8,1. Omdat er per testrit meerdere personen in het voertuig plaatsnamen, hebben ruim honderd rijschoolhouders en rijstructeurs tijdens de Lesauto-testdag een testrit met het voertuig ervaren. De Volvo V40 en Ford Focus eindigden op plaats 2 en 3 met een gemiddelde beoordeling van 8,0.

De rijschoolhouders en rijinstructeurs gaven de volgende gemiddelde beoordelingen:

Klassement, Lesauto van het Jaar

Prijsuitreiking

De verkiezing tot Lesauto van het Jaar 2013 is georganiseerd door VerkeersPro.nl tijdens de landelijke Lesauto-testdag op 26 november in Maarssen. In onderstaande video overhandigt organisator Joan Blaas de wisselbeker aan Hyundai.

Testritten

Tijdens de prijsuitreiking was er nog wat verwarring, omdat Hyundai i30 en de Volkswagen Golf VII beiden aan kop gingen volgens de voorlopige uitslag. Bovenstaand is het definitieve klassement, nadat alle beoordelingsformulieren zijn opgeteld door een onafhankelijke jury.

Om in aanmerking te komen voor de titel ‘Lesauto van het Jaar’ dienden er minimaal 20 testritten gemaakt te zijn met het voertuig op de Lesauto-testdag. Andere modellen gooiden ook zeer hoge ogen, maar het aantal testritten wat in deze auto’s werd gemaakt was te laag voor een representatieve steekproef.

Klassement, Lesauto van het Jaar

Kenmerken

De rijinstructeurs hebben de diverse voertuigen op de volgende kenmerken beoordeeld. Het rapportcijfer overall was bepalend voor het klassement:

 • Uiterlijk / design
 • Gebruiksgemak instrumentenpaneel
 • Binnenruimte
 • Zitcomfort voorin
 • Zitcomfort achterin
 • Stuurgedrag
 • Remgedrag
 • Rijcomfort
 • Beschikbaar vermogen
 • Zicht via spiegels
 • Zicht rondom
 • Garantievoorwaarden
 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • Rapportcijfer Overall

Het team van VerkeersPro.nl feliciteert Hyundai van harte met het winnen van de titel ‘Lesauto van het Jaar 2013.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Hyundai i30 uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2013 (video)”

Roger Keijbeck|29.11.12|13:07

‘Het was een geweldige dag!’ Dit is de reactie die toch het meeste voorkwam na de eerste Lesauto Testdag. Ik, Roger Keijbeck, voorzitter van BOVAG Verkeersscholen stem hier volledig mee in. Daarom wil ik ook mijn complimenten geven aan Verkeerspro, voor het organiseren van deze mooie dag. De feedback die dit jaar gegeven is, zal hopelijk door Verkeerspro gebruikt worden om er volgend jaar nog een mooiere dag van te maken. Dus hopelijk allemaal tot volgend jaar op een nieuwe Lesauto Testdag!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.