Rijschool gedupeerd door diefstal twee enduro-motoren

Normaal staan de motoren van Rijschool Tom de Keizer in Zaandam achter slot en grendel. Uitgerekend toen twee KTM 530 enduro-motoren op een trailer voor het huis en de rijschool klaarstonden voor transport sloegen dieven toe. Ze gingen er in de nacht van maandag op dinsdag met de voertuigen vandoor. 

Rijschoolhouder Tom de Keizer, die zijn rijschool aan huis heeft, werd ’s nachts wakker van verdachte geluiden. Toen hij naar beneden rende om te kijken, waren de dieven er al vandoor. Het is dus heel snel gebeurd. De Keizer denkt niet dat de diefstal gepland is, omdat het niet echt voorspelbaar is wanneer hij op pad gaat met de twee motoren voor terreinrijden, vaak in Brabant. De motoren worden zowel voor lessen als voor de eigen hobby gebruikt.

Optimistisch

De Keizer baalt stevig van het verlies, maar blijft optimistisch. “Ik heb wel hoop dat ze teruggevonden worden”, zegt hij. De politie heeft hem verteld dat de meest waarschijnlijke scenario’s zijn dat de motoren een paar dagen illegaal gebruikt worden om mee te crossen en dan weer boven water komen of dat ze ingezet worden bij een roofoverval. De dieven hebben in ieder geval geen onopvallend vervoermiddel gekozen. De Keizer: “Ze vallen nogal op omdat ze knaloranje zijn.”

De rijschool heeft via Facebook de eigen vrienden- en kennissenkring gemobiliseerd om actief uit te kijken naar de gestolen motoren en het bericht weer te verspreiden onder hun eigen Facebook-vrienden. Wie ze signaleert, wordt verzocht de rijschool of de politie te waarschuwen. De Keizer: “We hebben 700 vrienden op Facebook. Ik denk dat de de jonge mannen, die het vermoedelijk zijn, weinig kans hebben om nog een rondje in de Zaanstreek te rijden.”

Kentekens

De reguliere rijlessen van de rijschool kunnen gewoon doorgaan, want daar werden de offroadmotoren niet voor gebruikt. De kentekens van de gestolen motoren zijn: MV-XH-10 en MV-BD-67.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschool gedupeerd door diefstal twee enduro-motoren | RijschoolPro

Rijschool gedupeerd door diefstal twee enduro-motoren

Normaal staan de motoren van Rijschool Tom de Keizer in Zaandam achter slot en grendel. Uitgerekend toen twee KTM 530 enduro-motoren op een trailer voor het huis en de rijschool klaarstonden voor transport sloegen dieven toe. Ze gingen er in de nacht van maandag op dinsdag met de voertuigen vandoor. 

Rijschoolhouder Tom de Keizer, die zijn rijschool aan huis heeft, werd ’s nachts wakker van verdachte geluiden. Toen hij naar beneden rende om te kijken, waren de dieven er al vandoor. Het is dus heel snel gebeurd. De Keizer denkt niet dat de diefstal gepland is, omdat het niet echt voorspelbaar is wanneer hij op pad gaat met de twee motoren voor terreinrijden, vaak in Brabant. De motoren worden zowel voor lessen als voor de eigen hobby gebruikt.

Optimistisch

De Keizer baalt stevig van het verlies, maar blijft optimistisch. “Ik heb wel hoop dat ze teruggevonden worden”, zegt hij. De politie heeft hem verteld dat de meest waarschijnlijke scenario’s zijn dat de motoren een paar dagen illegaal gebruikt worden om mee te crossen en dan weer boven water komen of dat ze ingezet worden bij een roofoverval. De dieven hebben in ieder geval geen onopvallend vervoermiddel gekozen. De Keizer: “Ze vallen nogal op omdat ze knaloranje zijn.”

De rijschool heeft via Facebook de eigen vrienden- en kennissenkring gemobiliseerd om actief uit te kijken naar de gestolen motoren en het bericht weer te verspreiden onder hun eigen Facebook-vrienden. Wie ze signaleert, wordt verzocht de rijschool of de politie te waarschuwen. De Keizer: “We hebben 700 vrienden op Facebook. Ik denk dat de de jonge mannen, die het vermoedelijk zijn, weinig kans hebben om nog een rondje in de Zaanstreek te rijden.”

Kentekens

De reguliere rijlessen van de rijschool kunnen gewoon doorgaan, want daar werden de offroadmotoren niet voor gebruikt. De kentekens van de gestolen motoren zijn: MV-XH-10 en MV-BD-67.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.