motor, motorfiets

Motorfietsen onverminderd populair in 2015

Rijschoolhouders merken dat er steeds meer vraag is naar motorrijles

Motor- en bromfietsen blijven in populariteit stijgen. Er zijn in de eerste helft van 2015 8,3 procent meer motorfietsen en 15 procent meer bromfietsen verkocht dan in dezelfde periode in 2014. Dat blijkt uit cijfers van Rai Vereniging, Bovag en het Centraal Bureau Mobiliteit Informatie (RDC).

De definitieve verkoopcijfers wijzen uit dat de stijgende lijn van vorig jaar wordt doorgezet. Toen werd er al een stijging van twaalf procent van het aantal verkochte motorfietsen geconstateerd.

Motorfietsen

In de eerst zes maanden van dit jaar werden er in totaal 7.326 nieuwe motorfietsen verkocht tegenover 6.762 in 2014. De grootste stijging was in juni (13,1%), toen er 1.330 motoren werden verkocht; ruim 150 meer dan in juni 2014.

De best verkochte merken zijn BMW, Yamaha en Kawasaki. Zij hadden een marktaandeel van respectievelijk 16, 15,2 en 12,2 procent.

Bromfietsen

Er werden in totaal net geen 9.000 bromfietsen verkocht in het afgelopen halfjaar. De teller bleef steken op 8.998, terwijl het in de eerste helft van 2014 nog om 7.824 nieuwe exemplaren ging. Ook in deze categorie tekende de grootste stijging (20%) zich op in juni: 1.880 nieuwe bromfietsen reden de winkel uit ten opzichte van 1.554 in dezelfde maand een jaar eerder. De meest populaire merken bleken Piaggio, Kymco en Sym.

De snorfietsverkopen namen iets af naar een totaal van net geen 24.000, maar opvallend was wel de verkoop van snelle E-bikes die als snorfiets zijn geregistreerd. Het totale aantal van bijna 1.800 zogenaamde speed pedelecs is door de recente opkomst nog niet te vergelijken met verkoop in eerdere jaren.

Lees ook: Verkoop nieuwe motorfietsen met 12 procent gestegen

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Motorfietsen onverminderd populair in 2015 | RijschoolPro
motor, motorfiets

Motorfietsen onverminderd populair in 2015

Rijschoolhouders merken dat er steeds meer vraag is naar motorrijles

Motor- en bromfietsen blijven in populariteit stijgen. Er zijn in de eerste helft van 2015 8,3 procent meer motorfietsen en 15 procent meer bromfietsen verkocht dan in dezelfde periode in 2014. Dat blijkt uit cijfers van Rai Vereniging, Bovag en het Centraal Bureau Mobiliteit Informatie (RDC).

De definitieve verkoopcijfers wijzen uit dat de stijgende lijn van vorig jaar wordt doorgezet. Toen werd er al een stijging van twaalf procent van het aantal verkochte motorfietsen geconstateerd.

Motorfietsen

In de eerst zes maanden van dit jaar werden er in totaal 7.326 nieuwe motorfietsen verkocht tegenover 6.762 in 2014. De grootste stijging was in juni (13,1%), toen er 1.330 motoren werden verkocht; ruim 150 meer dan in juni 2014.

De best verkochte merken zijn BMW, Yamaha en Kawasaki. Zij hadden een marktaandeel van respectievelijk 16, 15,2 en 12,2 procent.

Bromfietsen

Er werden in totaal net geen 9.000 bromfietsen verkocht in het afgelopen halfjaar. De teller bleef steken op 8.998, terwijl het in de eerste helft van 2014 nog om 7.824 nieuwe exemplaren ging. Ook in deze categorie tekende de grootste stijging (20%) zich op in juni: 1.880 nieuwe bromfietsen reden de winkel uit ten opzichte van 1.554 in dezelfde maand een jaar eerder. De meest populaire merken bleken Piaggio, Kymco en Sym.

De snorfietsverkopen namen iets af naar een totaal van net geen 24.000, maar opvallend was wel de verkoop van snelle E-bikes die als snorfiets zijn geregistreerd. Het totale aantal van bijna 1.800 zogenaamde speed pedelecs is door de recente opkomst nog niet te vergelijken met verkoop in eerdere jaren.

Lees ook: Verkoop nieuwe motorfietsen met 12 procent gestegen

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.