Motoragent.

200 motorrijders beboet tijdens motortour

Ongeveer tweehonderd motorrijders zijn zondagmiddag tijdens een motortour in Amsterdam op de bon geslingerd. Sommige motorrijders negeerden massaal de waarschuwingen van de verkeerspolitie en kunnen binnenkort een acceptgirokaart op de deurmat verwachten. Minstens drie rijders krijgen een educatieve maatregel opgelegd die zij moeten volgen bij het CBR.

‘The ride of the century’ bracht in totaal rond de duizend motorrijders op de been. Alhoewel de meeste motorrijders zich netjes aan de regels hielden, waren er ook rijders bij die de verkeersregels aan hun laars lapten.

Bestuurders reden massaal door rood licht, overschreden verdrijvingsvlakken en puntstukken, blokkeerden kruispunten, misbruikten fietspaden en trottoirs. Bepaalde motorrijders droegen geen helm en anderen deden wheelies en voorwielstops. Daarnaast hadden sommige bestuurders hun kentekenplaat verbogen om hiermee boetes te mijden.

Optreden politie

De kentekens van de ruim tweehonderd verkeersovertreders werd via video- en fotomateriaal door de politie genoteerd. De politie geeft aan dat deze manier van optreden geen eenmalige actie is en zal bij een volgende confrontatie gericht optreden.

Verschillende motorrijders gaven aan dat ze zich compleet distantieerden van het gedrag van de medeweggebruikers en sommige gingen hierdoor zelfs naar huis. De politie zegt dat het om slechts een relatief klein groepje ‘verkeersaso’s’ gaat die het verpest voor de nette rijder.

Educatieve maatregel

Volgens de politie zijn er minstens drie motorrijders die de maatregel Educatieve Maatregel Gedrag opgelegd krijgen, en AT5 heeft het zelfs over tien bestuurders die een brief van CBR kunnen verwachten. In de cursus wordt geleerd hoe er op een veilige manier deelgenomen kan worden aan het verkeer. De cursus kost 1.134 euro en komt op rekening van de overtreders.

lees ook: Hoe vaker een verkeersovertreding, hoe hoger de boete

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

200 motorrijders beboet tijdens motortour | RijschoolPro