Motorrijdersactiegroep richt campagne op tegen geluidsoverlast door motoren

motorcampagne, te luid geluid is uit, bij bericht; Landelijke motorcampagne ‘Te luid geluid is uit’ vraagt motorrijders rekening te houden met de omgeving

Met de campagne ‘Te luid geluid is uit’ vragen meer dan twintig motormedia- en organisaties aan motorrijders om rekening te houden met hun omgeving. Veel mensen ervaren last van motoren die te veel geluid maken. Hierdoor kunnen gemeenten en wegbeheerders besluiten tot wegafsluitingen voor motoren.

Met de campagne hopen de initiatiefnemers van motorrijdersactiegroep MAG overlast te beperken en te laten zien dat motorbestuurders rekening willen houden met medebewoners. Zo willen ze voorkomen dat de gemeenten en wegbeheerders wegen afsluiten vanwege overlast van luide motoren. MAG is een belangenbehartiging voor motorrijders en zet zich in voor veilig, vrij en betaalbaar motorrijden.

DB-killers

De campagne onderschrijft het belang van handhaving op de motorrijders die in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor de ervaren overlast, zowel door rijgedrag als door het ontbreken van dB-killers of het rijden met niet voor weggebruik of de betreffende motor goedgekeurde uitlaten. Ook spreken ze zich uit voor een overheidscampagne die motorrijders op positieve wijze onder de aandacht brengt.

De organisatie ziet al positiever gedrag onder motorbestuurders en hopen dat dit doorzet. “Steeds meer motorrijders schroeven hun dB-killers weer in hun uitlaten volgens MAG. Een groeiend aantal motorrijders vervangt te luide uitlaten weer door het standaardmodel. Toerclubs besluiten dijkwegen te mijden. Steeds meer motorrijders rijden bewust. Doe mee. Alleen dan kunnen we met z’n allen overal blijven rijden.”

Campagnelogo

Om zoveel mogelijk motorrijders bewust te maken, willen de initiatiefnemers dat meer bedrijven en motorclubs zich aansluiten bij de campagne en het logo op hun website plaatsen of de boodschap aan hun leden overdragen. Ook hopen ze dat wegbeheerders zich aansluiten en het campagnelogo naast de wegen plaatsen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.