Examen motor CBR

Opleiders mogen weer mee tijdens AM2 en AVB-examen

De opleiders van rijbewijs AM2 mogen weer mee tijdens het praktijkexamen. Ook mag de instructeur weer aanwezig zijn tijdens het AVB-examen. Deze versoepelingen bij het CBR gaan in per 26 juni.

Tijdens de coronamaatregelen konden tijdens de examens voertuigbeheersing (AVB) en bromfiets (AM2) de rij-instructeurs niet mee, vanwege de regels voor maximale groepsgrootte. Nu de versoepelingen ingaan, vervalt deze regel per 26 juni en mag de opleider weer mee tijdens het examen. De anderhalvemeterregel moet hierbij in acht worden genomen. Dit laat het CBR weten.

Mondkapjes

De mondkapjesplicht vervalt per 26 juni voor de examens AM en A, omdat deze plaatsvinden in een open voertuig. Het dragen van een mondkapje is wel verplicht tijdens examens in gesloten voertuigen, omdat afstand houden daar niet mogelijk is.

Lees ook:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opleiders mogen weer mee tijdens AM2 en AVB-examen | RijschoolPro
Examen motor CBR

Opleiders mogen weer mee tijdens AM2 en AVB-examen

De opleiders van rijbewijs AM2 mogen weer mee tijdens het praktijkexamen. Ook mag de instructeur weer aanwezig zijn tijdens het AVB-examen. Deze versoepelingen bij het CBR gaan in per 26 juni.

Tijdens de coronamaatregelen konden tijdens de examens voertuigbeheersing (AVB) en bromfiets (AM2) de rij-instructeurs niet mee, vanwege de regels voor maximale groepsgrootte. Nu de versoepelingen ingaan, vervalt deze regel per 26 juni en mag de opleider weer mee tijdens het examen. De anderhalvemeterregel moet hierbij in acht worden genomen. Dit laat het CBR weten.

Mondkapjes

De mondkapjesplicht vervalt per 26 juni voor de examens AM en A, omdat deze plaatsvinden in een open voertuig. Het dragen van een mondkapje is wel verplicht tijdens examens in gesloten voertuigen, omdat afstand houden daar niet mogelijk is.

Lees ook:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.