Motor- en brommerlessen, theorie-examens en rijtesten wel na 17 uur

TYP HIER DE BESCHRIJVING

Motor- en brommerlessen zijn uitgesloten van de nieuwe coronamaatregelen. Deze mogen nog doorgaan na 17.00 uur. Dat geldt ook voor examens en testen bij het CBR. Rijlessen en praktijktrainingen voor beroepschauffeurs moeten, net als autorijlessen, stoppen in de avonduren. Dat meldt het CBR.

Examens, toetsen, rijtesten en cursussen zullen doorgaan bij het CBR, ook na 17.00 uur. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’. Een woordvoerster van het CBR zegt dat dit mogelijk is omdat het CBR bij de essentiële dienstverleners hoort. Praktijkexamen worden overigens gewoon tijdens kantoortijden afgenomen, want rij-examinatoren werken niet na 17.00 uur.

“We zijn heel blij dat we geen kandidaten moeten teleurstellen en dat we voor iedereen open kunnen blijven”, aldus de CBR-woordvoerster. Bij aanvang van de coronacrisis vorig jaar lag het afnemen van theorie- en praktijkexamens lange tijd stil en konden zo’n 770.000 examens niet worden afgenomen. Het CBR begon daarna met een inhaalslag.

(Bron:ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.