Hameroverdracht, Bertho Eckhardt, Geert Vermeer, Bovag, bestuur, voorzitter, bond

Bertho Eckhardt gekozen tot bondsvoorzitter Bovag

De Ledenraad van Bovag heeft Bertho Eckhardt unaniem verkozen tot bondsvoorzitter. Eckhardt was voor de functie voorgedragen door het Hoofdbestuur. Per 1 januari 2013 volgt hij Geert Vermeer op. De Ledenraad, het hoogste bestuursorgaan van Bovag, stemde maandagmiddag unaniem in met de voordracht van Eckhardt. Hij treedt per 1 januari 2013 aan als de nieuwe bondsvoorzitter.

Bertho Eckhardt trad afgelopen najaar, na twee termijnen, af als voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. Een selectiecommissie van het Bovag Hoofdbestuur wees Eckhardt, die tevens al enkele jaren functioneert als vice-bondsvoorzitter, aan als kandidaat-opvolger van de huidige bondsvoorzitter Geert Vermeer.

Ledenraad

De scheidend bondsvoorzitter, Geert Vermeer, keek bij de laatste  Ledenraad die hij mocht voorzitten, terug op zijn lange bestuurscarrière en noemde Bovag bij die gelegenheid ‘een prachtig mooie organisatie’. Hij dankte de ledenraad, de Bovag-directie en bovenal de Bovag-leden voor het in hem gestelde vertrouwen en liet weten zeer trots te zijn de club te hebben mogen leiden.

De Ledenraad stemde voorts in met de toetreding van Theo Fledderus tot het Hoofdbestuur. Fledderus volgde dit najaar Eckhardt op als voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven.

Motorhart

Uit handen van Bertho Eckhardt heeft Geert Vermeer vorige week het Gouden Motorhart ontvangen. Deze door het hoofdbestuur van Bovag spaarzaam uitgereikte blijk van grote waardering kreeg Vermeer vanwege zijn indrukwekkende bestuurlijke verdiensten voor Bovag. Eckhardt noemde hem  een verbinder en een ambassadeur voor de bond.

Het Gouden Motorhart, formeel de Mr. Jansen Trofee geheten, wordt uitgereikt aan mensen of organisaties die zich sterk hebben gemaakt voor Bovag en de branche. Onder meer Leo Knijn, Frans van Voorst Vader en Paul Nouwen gingen Geert Vermeer voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.