Volkswagen lanceert online brandstofbesparende training

Volkswagen heeft een online trainingsprogramma gelanceerd waarmee haar automobilisten brandstofbesparender en veiliger deel kunnen nemen aan het verkeer. “Uit onderzoek blijkt dat personen die het programma hebben gevolgd, per jaar 200 euro op brandstof besparen en ruim 20 procent minder kans op ongevallen hebben”, aldus de importeur.

Met online toetsen en ‘tips and tricks’, moet e-Driver Volkswagen-bestuurders helpen om te besparen. Onder andere videotraining en kennistests worden hiervoor ingezet. Bestaande en nieuwe eigenaren krijgen nu een jaar lang gratis toegang tot ‘e-Driver’, zo heeft Volkswagen laten weten. Ook rijschoolhouders en instructeurs kunnen besparen door middel van deze training.

Brandstof

Met behulp van videotrainingen en kennistoetsen krijgen automobilisten verschillende manieren aangereikt om minder brandstof te verbruiken. Daarnaast geeft e-Driver bijvoorbeeld inzicht in de voordeligste tankstations die op een geplande route liggen. “Onderzoek heeft aangetoond dat automobilisten door die combinatie 200 euro per jaar kunnen besparen op brandstofkosten”, zo stelt Volkswagen. Het brandstofverbruik kan vervolgens ook met de cijfers van andere automobilisten vergeleken worden.

Ook binnen het thema ‘verkeersveiligheid’ geeft e-Driver handreikingen. In een online quiz wordt onder meer het handelen in risicovolle situaties getoetst. Uit het onderzoek dat keuringsinstantie TÜV uitvoerde, blijkt dat deelnemers van e-Driver 22 procent minder kans hebben op ongevallen in het verkeer.

Actueel

“e-Driver is altijd actueel” zo wordt daarnaast gesteld. Het programma speelt in op de seizoenen en een speciale vakantiemodule geeft inzicht in het waar en wanneer van afwijkende verkeersregels, aldus Volkswagen.

Aanmelden voor het programma kan via de e-Driver-pagina.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.