Vaste lastendrempel TVL-regeling verlaagd naar 1500 euro

Closeup wooden judges gavel on wooden table with legal books. retro style. soft focus.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor zzp’ers en bedrijven is aangepast naar een vaste lastendrempel van 1.500 euro per kwartaal. Voorheen was dit 3.000 euro per kwartaal, een bedrag waaraan veel rijschoolhouders niet komen. Daardoor maakten ze geen kans op overheidssteun.

“We hebben ervoor geknokt om het voor elkaar te krijgen dat er geen grens zou worden toegepast, maar zijn uiteindelijk tot het compromis van 1500 euro gekomen”, meldt branchevereniging VRB.

Omdat de rijschoolbranche dit kwartaal minimaal meer dan acht weken verplicht op slot zit, voldoet volgens de VRB nagenoeg iedere rijschoolhouder aan de basisvoorwaarde om aantoonbaar 30% omzetverlies te hebben in het betreffende kwartaal, afgezet tegen de omzet van het eerste kwartaal van 2019.

De VRB zegt dat ze daarnaast in hun onderbouwing hebben aangegeven dat ze het percentage van 18% veel te laag vinden en dat dit niet strookt met de uitspraken van de minister-president dat er ruimhartig zou worden omgegaan met de ondersteuningscriteria.

Aanvragen en meer informatie

Vanaf 15 februari kan de TVL voor Q1 worden aangevraagd volgens de subsidievoorwaarden van december, omdat de wijziging nog niet is doorgevoerd in het systeem. Het RVO meldt hier het volgende over:

• TVL Q1 2021 is vanaf 15 februari 2021 om 12:00 uur tot 30 april 2021, 17:00 uur aan te vragen via rvo.nl/tvl met eHerkenning of DigiD.
• TVL Q1 gaat eerst open volgens de subsidievoorwaarden van december. De bovenstaande verbreding wordt eerst verwerkt in de subsidieregeling en de systemen. RVO betaalt later een extra voorschot.
• Niet-mkb bedrijven kunnen TVL Q1 nu nog niet aanvragen. Dat kan na aanpassing van de subsidieregeling en het aanvraagsysteem. Via RVO kan een bedrijf zich inschrijven voor TVL updates.
• Ondernemers met vaste lasten tussen € 1.500 en € 3.000 kunnen TVL voor Q1 aanvragen, maar RVO rondt hun aanvraag later af als het systeem is aangepast.
• Een bedrijf kan de TVL tot 30 juni 2021 ieder kwartaal aanvragen.
• Let op: voorwaarden kunnen voor iedere TVL-periode wijzigen.

Over de precieze voorwaarden adviseert de VRB iedereen om zich aan te melden bij het RVO en aan te geven dat je geïnformeerd wil worden over het openstellen van de loketten. Daarnaast raden ze aan om met een proefberekening te werken of de eigen boekhouder of accountant in te schakelen bij de aanvraagprocedure.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “Vaste lastendrempel TVL-regeling verlaagd naar 1500 euro”

Ed Smit|15.02.21|14:47

Waarom wordt de partner toets niet afgeschaft!?? Ik heb géén 1500 vaste lasten omdat ik eigen lesauto’s heb. Maar krijg géén cent steun omdat mijn vrouw werkt. Maar heb wel 3000€ omzet verlies per maand! .. Het is echt schandalig zonder financiële steun!

A.b|15.02.21|16:33

Zo ga je wel flink op achteruit.

Schandalig ja, je mag niet werken en je krijgt helemaal niks, het lijkt alsof je gestraft wordt omdat je iets raars hebt gedaan.

A.b|15.02.21|19:24

Ed, ik heb zelf ook een eigen lesauto. Ik heb net even op internet rondgekeken als ik mijn lesauto moet gaan leasen, contract van 36 maanden en 5000 km per maand dan kom ik al gauw op 800 ex BTW per maand. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of je least of koopt, als je least betaal je in termijnen en als je koopt betaal je in 1 keer.

Gekke regels!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.