Raad van Toezicht van CBR heeft een nieuwe voorzitter

Barbara Visser heeft een nieuwe voorzitter aangesteld voor de Raad van Toezicht van het CBR. Deze taak is per 1 oktober door de demissionaire minister van Infrastructuur en Waterstaat toegewezen aan hoogleraar Erwin Muller.

Erwin Muller is hoogleraar Veiligheid en Recht aan de Universiteit Leiden, decaan van de faculteit Governance and Global Affairs en bestuurder van de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Daarnaast vervult hij diverse bestuurs- en toezichtsfuncties en was hij onder andere vicevoorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Volgens CBR-directeur Alexander Pechtold is Muller ‘uitstekend op de hoogte van de wereld waarin het CBR zich begeeft’.

Taken Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit een voorzitter en vier leden met alle een eigen expertise. De raad is een intern toezichtsorgaan en kijkt vanuit een onafhankelijke positie naar de bedrijfsprocessen van het CBR. Via het jaarverslag leggen ze verantwoording af aan de minister en zorgen ze voor een tijdige en juiste rapportering en informering. De Raad werkt binnen het juridische kader van de wegenverkeerswet en daarbij behorende lagere regelgeving.

De voorzitter wordt aangesteld voor vier jaar. Dit mag eenmalig worden verlengd met vier jaar. Erwin Muller volgt Jan Mengelers op die eerder afscheid nam als voorzitter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Raad van Toezicht van CBR heeft een nieuwe voorzitter | RijschoolPro

Raad van Toezicht van CBR heeft een nieuwe voorzitter

Barbara Visser heeft een nieuwe voorzitter aangesteld voor de Raad van Toezicht van het CBR. Deze taak is per 1 oktober door de demissionaire minister van Infrastructuur en Waterstaat toegewezen aan hoogleraar Erwin Muller.

Erwin Muller is hoogleraar Veiligheid en Recht aan de Universiteit Leiden, decaan van de faculteit Governance and Global Affairs en bestuurder van de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Daarnaast vervult hij diverse bestuurs- en toezichtsfuncties en was hij onder andere vicevoorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Volgens CBR-directeur Alexander Pechtold is Muller ‘uitstekend op de hoogte van de wereld waarin het CBR zich begeeft’.

Taken Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit een voorzitter en vier leden met alle een eigen expertise. De raad is een intern toezichtsorgaan en kijkt vanuit een onafhankelijke positie naar de bedrijfsprocessen van het CBR. Via het jaarverslag leggen ze verantwoording af aan de minister en zorgen ze voor een tijdige en juiste rapportering en informering. De Raad werkt binnen het juridische kader van de wegenverkeerswet en daarbij behorende lagere regelgeving.

De voorzitter wordt aangesteld voor vier jaar. Dit mag eenmalig worden verlengd met vier jaar. Erwin Muller volgt Jan Mengelers op die eerder afscheid nam als voorzitter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.