Geen week zonder geweld in het personenvervoer (2)

NIEUWEGEIN – Een buschauffeuse maakt haar ronde door Nieuwegein. Busmaatschappijen nemen volgens FNV Bondgenoten nog onvoldoende maatregelen om hun chauffeurs te beschermen. En dat terwijl het aantal incidenten toeneemt. ANP PHOTO ILVY NJIOKIKTJIEN

Verkeerspro.nl gaat wekelijks een overzicht verzorgen van de opzienbarende geweldsdelicten binnen het chauffeurswereldje. Met steeds grotere regelmaat worden buschauffeurs of taxichauffeurs aangepakt door klanten, vaak gaat het om kleinigheden, maar zijn het voor chauffeurs ervaringen, die men nimmer vergeet. Wat gebeurde er afgelopen week?

Vrijdag:

De politie is een onderzoek gestart naar de bedreiging van een 54-jarige buschauffeur uit Arnhem. Vrijdagavond 22 mei zouden twee mannen de buschauffeur hebben bedreigd en bespuugd. Omstreeks 19:30 uur zou de buschauffeur bij de bushalte aan de Randweg weg zijn gereden. Een wit bestelbusje zou hard op de rem hebben moeten trappen om de bus voor te laten gaan.

De bestelbus haalde de bus vervolgens in en de twee mannen uit het bestelbusje wilden de bus binnendringen, maar de chauffeur hield de deur dicht. De onbekenden zouden tegen de bus hebben geslagen en getrapt en vervolgens de deur weten te openen. Hierna zouden ze de Arnhemse buschauffeur hebben bedreigd en bespuugd.

De buschauffeur heeft aangifte gedaan en de politie is op basis hiervan een onderzoek gestart.

Woensdag:

Woensdagavond is een 17-jarige jongen uit Wolvega aangehouden omdat hij na een meningsverschil met een buschauffeur de man in het gezicht had gespuugd.

Na het bespugen is de jongen de bus uitgestapt. Nadat de buschauffeur het signalement van de jongen aan de politie had doorgegeven, bleek de jongen in de bus richting van Heerenveen te zitten. In Heerenveen is de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Vrijdag:

In Beuningen hebben agenten vrijdagmiddag 29 mei een 46-jarige man uit dezelfde plaats uit de bus gehaald en gearresteerd.

Hij wordt verdacht van mishandeling van een buschauffeur. De laatste zou geslagen zijn nadat er onenigheid was ontstaan over het buskaartje. Een man zag wat er gebeurde en opende de toegangsdeur aan de buitenkant van de bus om de chauffeur te hulp te schieten.

De dader is door de politie ingesloten en de chauffeur zal aangifte doen bij de politie van dit vergrijp.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.