Onderzoek: het bromfietspraktijkexamen, hoe ziet u het?

De SP wil dat de invoering van een praktijkexamen voor de bromfiets niet doorgaat, maar wordt vervangen door verplichte bromfietsrijlessen. Bij het goed afleggen van de lessen krijgen de jongeren een rijbewijs.

In 2006 besloot de Tweede Kamer dat het een goed idee zou zijn om bromfietsers naast een theorie-examen ook een praktijkexamen te laten doen. Hierbij werd nadrukkelijk aangegeven dat het examen maximaal 300 euro mag kosten. Het voorstel van de minister kost echter 390 euro en voorziet in een theorie-examen, een praktijkexamen en 4 groepslessen.

Roemer omzeilt met zijn voorstel de verplichting om een onzinnig praktijkexamen af te leggen bij het CBR en legt de verantwoordelijkheid neer bij de rijschoolhouders.

In het plan van Roemer krijgen jongeren naast 12 uur theorielessen en een theorie-examen ook 8 uur praktijkles, twee keer zoveel als bij het voorstel van de minister.

Wat vindt u van zijn plan? Laat het weten door dit onderzoek in te vullen: http://www.onderzoekdoen.nl/onderzoek.php?f=5671

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.