Bromfietspraktijkexamen vier euro goedkoper

Het tarief voor het bromfietspraktijkexamen wordt vastgesteld op 95 euro. Dat is 4 euro lager dan het oorspronkelijke bedrag. Dat schrijft minister Eurlings van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer. De tariefverlaging is mogelijk door een bijdrage van het ministerie aan de kosten die het CBR maakt voor de ontwikkeling van het examen. Door deze bijdrage kan in 2010 ook worden afgezien van de indexering.

Het bromfietspraktijkexamen treedt per 1 maart 2010 in werking. Iedereen die na die datum een rijbewijs voor de categorie AM wil behalen, zal zowel een theorie- als een praktijkexamen moeten afleggen. De planning van de inwerkingtreding van het examen is aangepast naar aanleiding van de bespreking van dit onderwerp in de Tweede Kamer. 

Onderzoek wijst uit dat door de invoering van het bromfietspraktijkexamen het aantal verkeersdoden onder bromfietsers met bijna een tiende daalt en dat het aantal ziekenhuisgewonden met 210 daalt. Vooral jonge bromfietsers zijn relatief vaak betrokken bij ongevallen. In 2008 kwamen 75 bromfietsers om het leven door een verkeersongeval en moesten ongeveer 3200 (cijfers 2007) bromfietsers naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen te worden geholpen.

Het praktijkexamen komt naast het al verplichte theorie-examen voor brom- en snorfietsers. De bromfietser wordt in het examen vooral beoordeeld op gevaarsherkenning, verkeersattitude en voertuigvaardigheid (evenwicht). Het bromfietsexamen zal individueel worden afgelegd.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bromfietspraktijkexamen vier euro goedkoper | RijschoolPro

Bromfietspraktijkexamen vier euro goedkoper

Het tarief voor het bromfietspraktijkexamen wordt vastgesteld op 95 euro. Dat is 4 euro lager dan het oorspronkelijke bedrag. Dat schrijft minister Eurlings van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer. De tariefverlaging is mogelijk door een bijdrage van het ministerie aan de kosten die het CBR maakt voor de ontwikkeling van het examen. Door deze bijdrage kan in 2010 ook worden afgezien van de indexering.

Het bromfietspraktijkexamen treedt per 1 maart 2010 in werking. Iedereen die na die datum een rijbewijs voor de categorie AM wil behalen, zal zowel een theorie- als een praktijkexamen moeten afleggen. De planning van de inwerkingtreding van het examen is aangepast naar aanleiding van de bespreking van dit onderwerp in de Tweede Kamer. 

Onderzoek wijst uit dat door de invoering van het bromfietspraktijkexamen het aantal verkeersdoden onder bromfietsers met bijna een tiende daalt en dat het aantal ziekenhuisgewonden met 210 daalt. Vooral jonge bromfietsers zijn relatief vaak betrokken bij ongevallen. In 2008 kwamen 75 bromfietsers om het leven door een verkeersongeval en moesten ongeveer 3200 (cijfers 2007) bromfietsers naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen te worden geholpen.

Het praktijkexamen komt naast het al verplichte theorie-examen voor brom- en snorfietsers. De bromfietser wordt in het examen vooral beoordeeld op gevaarsherkenning, verkeersattitude en voertuigvaardigheid (evenwicht). Het bromfietsexamen zal individueel worden afgelegd.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.