Eurlings legt lot kilometerheffing in handen ANWB

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat woensdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer over de nota Anders Betalen voor Mobiliteit. Eurlings zal de wet op de kilometerheffing waarschijnlijk pas na de zomer naar de Tweede Kamer sturen. Hij had de Kamer begin april juist beloofd het wetsvoorstel voor de zomer […]

De ANWB beslist zaterdag of de leden zich in een peiling mogen uitspreken over de kilometerheffing. Eurlings zei dat de steun van de ANWB, die vier miljoen leden telt, voor hem erg belangrijk is. Het draagvlak voor de kilometerheffing is essentieel, benadrukte hij. ,,Dat is meer dan een meerderheid in de Tweede Kamer. Als de gemiddelde automobilist er tegen is, komt de heffing er niet.”

PvdA-Kamerlid Lia Roefs vindt draagvlak belangrijk, maar houdt het erop dat de Tweede Kamer over de kilometerheffing gaat. De ChristenUnie wees Eurlings terecht: ,,De ledenraadpleging van de ANWB over de democratie laten beslissen. Zo werkt dat niet, minister.” De heffing is een besluit ,,waarover alle Nederlanders gaan: de fietsers, OV-gebruikers, wandelaars en automobilisten, ongeacht of ze wel of geen ANWB-lid zijn”.

Het CDA zei de peiling van de ANWB met vertrouwen tegemoet te zien. ,,Automobilisten weten dat we zonder de heffing alleen maar meer files krijgen”, voerde CDA’er Ger Koopmans aan. GroenLinks wil opheldering van de minister in de Tweede Kamer en de VVD trekt de conclusie dat Eurlings niet meer in zijn eigen plannen gelooft.

De ANWB zei ook dat de politiek de knoop doorhakt. De uitspraken van Eurlings wijzen er volgens de organisatie op dat hij steun zoekt voor zijn plannen. Overigens is de ANWB niet van plan een enquête te houden waarbij de leden ja of nee kunnen zeggen. Als de peiling er komt, kunnen leden op internet hun mening geven over onderdelen van de plannen van Eurlings.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eurlings legt lot kilometerheffing in handen ANWB | RijschoolPro

Eurlings legt lot kilometerheffing in handen ANWB

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat woensdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer over de nota Anders Betalen voor Mobiliteit. Eurlings zal de wet op de kilometerheffing waarschijnlijk pas na de zomer naar de Tweede Kamer sturen. Hij had de Kamer begin april juist beloofd het wetsvoorstel voor de zomer…

De ANWB beslist zaterdag of de leden zich in een peiling mogen uitspreken over de kilometerheffing. Eurlings zei dat de steun van de ANWB, die vier miljoen leden telt, voor hem erg belangrijk is. Het draagvlak voor de kilometerheffing is essentieel, benadrukte hij. ,,Dat is meer dan een meerderheid in de Tweede Kamer. Als de gemiddelde automobilist er tegen is, komt de heffing er niet.”

PvdA-Kamerlid Lia Roefs vindt draagvlak belangrijk, maar houdt het erop dat de Tweede Kamer over de kilometerheffing gaat. De ChristenUnie wees Eurlings terecht: ,,De ledenraadpleging van de ANWB over de democratie laten beslissen. Zo werkt dat niet, minister.” De heffing is een besluit ,,waarover alle Nederlanders gaan: de fietsers, OV-gebruikers, wandelaars en automobilisten, ongeacht of ze wel of geen ANWB-lid zijn”.

Het CDA zei de peiling van de ANWB met vertrouwen tegemoet te zien. ,,Automobilisten weten dat we zonder de heffing alleen maar meer files krijgen”, voerde CDA’er Ger Koopmans aan. GroenLinks wil opheldering van de minister in de Tweede Kamer en de VVD trekt de conclusie dat Eurlings niet meer in zijn eigen plannen gelooft.

De ANWB zei ook dat de politiek de knoop doorhakt. De uitspraken van Eurlings wijzen er volgens de organisatie op dat hij steun zoekt voor zijn plannen. Overigens is de ANWB niet van plan een enquête te houden waarbij de leden ja of nee kunnen zeggen. Als de peiling er komt, kunnen leden op internet hun mening geven over onderdelen van de plannen van Eurlings.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.