“Extra heffing moet opgehoest worden door de leerlingen”

De kans bestaat dat autorijlessen duurder gaan worden door de invoering van de kilometerheffing. Zelfstandig rijschoolhouder Ad Goossens uit Rijsbergen vreest een kostenpost van minimaal 5000 euro per jaar. “Die extra heffing  moet opgehoest worden door de cursisten.”

Goossens vreest vooral de spitsheffing. Het is nog niet bekend hoeveel die gaat bedragen.  “Zonder de extra spitsheffing zal ik mijn tarieven al met minimaal vier euro per uur moeten verhogen. ” Het voordeel door afschaffing van de BPM is te verwaarlozen volgens Goossens. “De verkoopwaarde van mijn auto daalt net zo hard mee.  Ik rijd een auto namelijk nooit helemaal af. Na drie jaar ruil ik hem in.”

Goossens is niet tegen het principe dat de gebruiker betaalt, maar verwerpt wel het voorstel van minister Eurlings (CDA). Hierbij is het eerste kastje gratis. “Wie betaalt straks het tweede kastje? En het derde?” Hij is jaloers op zijn Belgische collega’s. “Daar bestaat geen BPM en toch is de benzine niet duurder. Wij blijven de eeuwige melkkoe.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.