Eurlings, Tweede Kamer

Minister Eurlings belooft fors in te grijpen bij CBR-top

DEN HAAG – Er wordt keihard ingegrepen bij het CBR. Om te beginnen komt er snel een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Daarna volgt een wisseling van de wacht bij de overige leden en de directie. Die toezegging deed minister van Verkeer Camiel Eurlings woensdagmiddag aan de Tweede Kamer.

De fracties maken duidelijk kenbaar zeer geïrriteerd te zijn over de exorbitante beloningen aan de CBR-top. “Wanneer houdt het op? Dat is niet acceptabel bij een publieke dienstverlener. De directie functioneert bovendien al jaren onder de maat”,  vindt CDA-kamerlid Sander de Rouwe.

VVD’er Charlie Aptroot is het met hem eens dat de minister keihard moet ingrijpen. “Het is tijd voor een grote schoonmaak. Het vertrouwen in de het CBR is tot een dieptepunt gezakt. We zijn het zat.”

Eurlings begreep de algehele verontwaardiging volkomen. Hij vertelde vooral verbaasd te zijn over de forse loonsverhoging van de directeur productie. Die is geen ad interim, verdiende al fors meer dan de Balkenendenorm, en kreeg vorig jaar nog eens 17 procent extra zodat zijn jaarinkomen maar liefst 271.000 euro bedraagt.

Het forse salaris van de algemeen directeur (ad interim), komt volgens Eurlings weliswaar overeen met de marktconforme vergoeding voor een tijdelijke manager, toch moet het anders. Omdat de Raad van Toezicht volgens Eurlings duidelijk gefaald heeft met het toekennen van de vergoedingen, trekt de minister die verantwoordelijkheid voortaan naar zich toe. “Bij nieuw aan te stellen directieleden wordt de Balkenendenorm de max”, beloofde hij de Kamer. “Die is namelijk al riant genoeg.”

Eurlings gaat persoonlijk zorg dragen voor tal van personele veranderingen. “Op korte termijn komt er een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht, daarna volgen andere leden en de directie”, kondigde hij alvast aan. “Het is tijd dat iedereen uit de loopgraven komt.”

De huidige algemeen directeur blijft volgens Eurlings aan tot de reorganisatie, waarbij de Ondernemingsraad zich onlangs heeft neergelegd, is afgemaakt. Daarna bemoeit hij zich zelf met de benoeming en beloning van de nieuwe algemeen directeur. “De statutenwijziging is al aangevraagd”, aldus Eurlings.

Bart Pals

Lees ook: CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners
Lees ook: Top CBR krijgt fors meer geld

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Minister Eurlings belooft fors in te grijpen bij CBR-top”

[…] Met vriendelijke groet, namens de ondernemingsraad, Cees Lange, voorzitter Lees ook: Minister Eurlings belooft fors in te grijpen bij CBR-top Onderwerpen: CBR, declaratiegedrag, directie, ondernemingsraad, salaris, topinkomens Delen […]

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minister Eurlings belooft fors in te grijpen bij CBR-top | RijschoolPro
Eurlings, Tweede Kamer

Minister Eurlings belooft fors in te grijpen bij CBR-top

DEN HAAG – Er wordt keihard ingegrepen bij het CBR. Om te beginnen komt er snel een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Daarna volgt een wisseling van de wacht bij de overige leden en de directie. Die toezegging deed minister van Verkeer Camiel Eurlings woensdagmiddag aan de Tweede Kamer.

De fracties maken duidelijk kenbaar zeer geïrriteerd te zijn over de exorbitante beloningen aan de CBR-top. “Wanneer houdt het op? Dat is niet acceptabel bij een publieke dienstverlener. De directie functioneert bovendien al jaren onder de maat”,  vindt CDA-kamerlid Sander de Rouwe.

VVD’er Charlie Aptroot is het met hem eens dat de minister keihard moet ingrijpen. “Het is tijd voor een grote schoonmaak. Het vertrouwen in de het CBR is tot een dieptepunt gezakt. We zijn het zat.”

Eurlings begreep de algehele verontwaardiging volkomen. Hij vertelde vooral verbaasd te zijn over de forse loonsverhoging van de directeur productie. Die is geen ad interim, verdiende al fors meer dan de Balkenendenorm, en kreeg vorig jaar nog eens 17 procent extra zodat zijn jaarinkomen maar liefst 271.000 euro bedraagt.

Het forse salaris van de algemeen directeur (ad interim), komt volgens Eurlings weliswaar overeen met de marktconforme vergoeding voor een tijdelijke manager, toch moet het anders. Omdat de Raad van Toezicht volgens Eurlings duidelijk gefaald heeft met het toekennen van de vergoedingen, trekt de minister die verantwoordelijkheid voortaan naar zich toe. “Bij nieuw aan te stellen directieleden wordt de Balkenendenorm de max”, beloofde hij de Kamer. “Die is namelijk al riant genoeg.”

Eurlings gaat persoonlijk zorg dragen voor tal van personele veranderingen. “Op korte termijn komt er een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht, daarna volgen andere leden en de directie”, kondigde hij alvast aan. “Het is tijd dat iedereen uit de loopgraven komt.”

De huidige algemeen directeur blijft volgens Eurlings aan tot de reorganisatie, waarbij de Ondernemingsraad zich onlangs heeft neergelegd, is afgemaakt. Daarna bemoeit hij zich zelf met de benoeming en beloning van de nieuwe algemeen directeur. “De statutenwijziging is al aangevraagd”, aldus Eurlings.

Bart Pals

Lees ook: CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners
Lees ook: Top CBR krijgt fors meer geld

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Minister Eurlings belooft fors in te grijpen bij CBR-top”

[…] Met vriendelijke groet, namens de ondernemingsraad, Cees Lange, voorzitter Lees ook: Minister Eurlings belooft fors in te grijpen bij CBR-top Onderwerpen: CBR, declaratiegedrag, directie, ondernemingsraad, salaris, topinkomens Delen […]

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.