vrachtwagen, bijscholing, chauffeur, rijbewijs

Buko-Groep begint met nascholing van chauffeurs

BEVERWIJK – Als een van de eersten in Nederland organiseert de Buko-Groep voor zijn vrachtwagenchauffeurs een gezamenlijke opleidingsdag. Op 17 april gaan 85 Buko-chauffeurs een dag lang intensief aan hun vaardigheden werken in het testcentrum van RDW in Lelystad.

De opleiding, die door veel verkeers- en rijscholen in Nederland wordt gegeven, omvat onder meer verkeerskennis, rem- en sliptechniek, manoeuvreren, kantelpreventie, spiegels afstellen, in- en uitstappen en hulp bij ongelukken. Het programma voor Buko wordt door scholingsorganisatie VTL gedaan.

De nieuwe Europese Richtlijn Vakbekwaamheid schrijft voor dat beroepschauffeurs in het goederenvervoer een nascholingsprogramma volgen van 35 uur binnen een periode van vijf jaar. Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun chauffeurs pas over vijf jaar een programma van een week te laten volgen.

“Waarom zou je wachten?,” zegt HR-manager Tom Bok van Buko. “Het is van het grootste belang dat onze wegen veilig zijn en dat chauffeurs in hun dagelijks werk goed kunnen anticiperen op gevaarlijke situaties. Dat Europa dit verplicht stelt, is eigenlijk prima.” Na de eerste opleidingsdag volgen er de komende vier jaar nog vier.

De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs is ingesteld om de verkeersveiligheid te vergroten. Daarnaast moet de invoering van de richtlijn ook leiden tot milieubewust rijgedrag en een reductie van brandstofverbruik. “Voor de chauffeurs zelf is er nog een bijkomend voordeel,’ voegt Tom Bok toe. ‘Als je jezelf als chauffeur goed blijft bijscholen, vergroot je daarmee de kans dat je bij je werkgever meer mogelijkheden krijgt. Dat geldt in ieder geval bij Buko.”

(APS)

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Buko-Groep begint met nascholing van chauffeurs”

Jacqueline Noij|31.01.11|13:27

Wij wilen graag ook informatie van een gezamenlijke opleidingsdag voor onze chauffeurs. Graag een reaktie van u. Wij doen dat het liefst op een zaterdag.

Jacqueline Noij
CTS Group ED&L
Schillingweg 50
2153 PL Nieuw Vennep
0252 628900

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Buko-Groep begint met nascholing van chauffeurs | RijschoolPro
vrachtwagen, bijscholing, chauffeur, rijbewijs

Buko-Groep begint met nascholing van chauffeurs

BEVERWIJK – Als een van de eersten in Nederland organiseert de Buko-Groep voor zijn vrachtwagenchauffeurs een gezamenlijke opleidingsdag. Op 17 april gaan 85 Buko-chauffeurs een dag lang intensief aan hun vaardigheden werken in het testcentrum van RDW in Lelystad.

De opleiding, die door veel verkeers- en rijscholen in Nederland wordt gegeven, omvat onder meer verkeerskennis, rem- en sliptechniek, manoeuvreren, kantelpreventie, spiegels afstellen, in- en uitstappen en hulp bij ongelukken. Het programma voor Buko wordt door scholingsorganisatie VTL gedaan.

De nieuwe Europese Richtlijn Vakbekwaamheid schrijft voor dat beroepschauffeurs in het goederenvervoer een nascholingsprogramma volgen van 35 uur binnen een periode van vijf jaar. Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun chauffeurs pas over vijf jaar een programma van een week te laten volgen.

“Waarom zou je wachten?,” zegt HR-manager Tom Bok van Buko. “Het is van het grootste belang dat onze wegen veilig zijn en dat chauffeurs in hun dagelijks werk goed kunnen anticiperen op gevaarlijke situaties. Dat Europa dit verplicht stelt, is eigenlijk prima.” Na de eerste opleidingsdag volgen er de komende vier jaar nog vier.

De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs is ingesteld om de verkeersveiligheid te vergroten. Daarnaast moet de invoering van de richtlijn ook leiden tot milieubewust rijgedrag en een reductie van brandstofverbruik. “Voor de chauffeurs zelf is er nog een bijkomend voordeel,’ voegt Tom Bok toe. ‘Als je jezelf als chauffeur goed blijft bijscholen, vergroot je daarmee de kans dat je bij je werkgever meer mogelijkheden krijgt. Dat geldt in ieder geval bij Buko.”

(APS)

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Buko-Groep begint met nascholing van chauffeurs”

Jacqueline Noij|31.01.11|13:27

Wij wilen graag ook informatie van een gezamenlijke opleidingsdag voor onze chauffeurs. Graag een reaktie van u. Wij doen dat het liefst op een zaterdag.

Jacqueline Noij
CTS Group ED&L
Schillingweg 50
2153 PL Nieuw Vennep
0252 628900

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.