CBR, rijexamen, lesauto

CBR last bijna alle rijexamens op 20 en 21 december af

RIJSWIJK – Het CBR heeft besloten maandag en dinsdag vrijwel nergens rijexamens, toetsen en nader onderzoeken af te nemen. Oorzaak zijn de extreme weg- en weersomstandigheden en de weersvoorspelling.

Het gaat hierbij om de categorieën auto, auto met aanhangwagen, motor en bromfiets.

Rijexamen

De maatregel geldt nog niet voor de rijexamens, toetsen en nader onderzoeken voor de auto in Heerenveen, Sneek en Den Helder. Daar beslissen de examinatoren zoals gebruikelijk vlak voor het examen of het doorgaat of niet.

Bij uitstel geven de examinatoren dat door aan de rijschool van de examenkandidaten. De kandidaten worden in deze plaatsen dus gewoon op de examenlocatie verwacht, zo meldt het CBR.

Verder gaan op woensdag 22 december de rijexamens voor motor en bromfiets niet door in het hele land. In plaats daarvan komt capaciteit beschikbaar voor uitgestelde autorijexamens.

Reserveren

De gegevens van de ochtendexamens komen 20 en 21 december allemaal aan het begin van de middag beschikbaar op TOP internet om opnieuw te kunnen worden ingedeeld. De gegevens van de middagexamens worden rond 17.00 uur vrijgegeven in TOP internet, zodat rijscholen opnieuw kunnen reserveren.

Vanaf 26 november tot en met 18 december heeft het CBR ruim 14.000 examens uitgesteld. Dat is een derde van het totaal aantal ingeplande examens. Momenteel kunnen de uitstelexamens in januari nog worden ingehaald, aldus het CBR.

Lees ook: De CBR-procedure over uitstellen examens wegens sneeuw

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “CBR last bijna alle rijexamens op 20 en 21 december af”

Willem|21.12.10|09:39

Het was echt niet te doen op de weg inderdaad. Hier kunnen helaas geen winterbanden tegen helpen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.