Lamborghini, lesauto, Ferry Magielse, Lamboles

Rijles in een Lamborghini Diablo VT bij Ferry Ferrari

Lamborghini, lesauto, Ferry Magielse, Lamboles

Hij kocht in een opwelling de Ferrari 328 GTS van filmster ‘Magnum PI’ voor 90.000 gulden tijdens een vakantie op Hawaii. Liet er dubbele bediening inbouwen en beschikt nu ook nog over een Ferrari Testarossa en een heuse Lamborghini Diablo VT. En dat terwijl rijschoolhouder Ferry Magielse, ook wel bekend als Ferry Ferrari, ooit begon met een tweedehands Volkswagen Kever van 1000 gulden.

“Met het geven van rijlessen heb ik mijn eerste kapitaal verdiend”, vertelt Magielse. “Ik gaf overdag les bij het leger voor het C-rijbewijs en ’s avonds gaf ik rijles aan de arbeiders van Hoogovens. Ik maakte dagen van 8 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts.”

Onroerend goed

Met zijn verdiende geld kocht Magielse wat onroerend goed en ging dat verhuren. “Dat was een gouden greep”, vertelt hij. “Een huis dat toen 26.000 gulden kostte, is nu minimaal 160.000 euro waard.”

Hij runt nog steeds Rijschool Magielse, samen met zijn vrouw en dochter. “Maar de concurrentie is tegenwoordig moordend”, vindt hij. “We hebben gelukkig wel genoeg klanten, vooral omdat we kwaliteit bieden. Ook haal ik ze natuurlijk binnen tijdens de Ferrari– of Lamboles.”

Lamborghini Diablo

De Lamborghini Diablo heeft Magielse een paar jaar geleden zelf in Italië bij de fabriek gekocht. “Hoewel hij van bouwjaar 1998 is, ben ik de eerste eigenaar. De originele koper is overleden voordat hij hem op kon halen. Zijn erfgenamen hebben jarenlang geruzied over wie de auto kreeg. Toen heb ik hem gekocht.”

De Lamborghini Diablo heeft maar liefst 500 pk en gaat in 7 seconden van 0 tot 200 kilometer per uur. De topsnelheid van de 5,7 liter V12-motor bedraagt 340 km/h. Magielse heeft er inmiddels 22.000 kilometer mee gereden.

Materiaal

“Het rijdt fantastisch, nog veel beter dan een Ferrari”, weet Magielse. “Maar voor beide auto’s geldt; zodra er iets kapot gaat, dan loop je leeg. Zo kost een simpele richtingaanwijzer 750 euro. Alleen al aan materiaalkosten.”

Als rijinstructeur moet je wel scherp blijven vanwege het hoge vermogen. Een ongeluk zit bij dit soort auto’s immers in een grote hoek. En ook op onjuiste wijze een remingreep plegen, kan zeer kostbaar zijn.

Remingreep

Magielse: “Zo vergat ik een keer de koppeling in te trappen tijdens een remingreep. De klant gaf gas en ik trapte op de rem. Er komt dan zoveel vermogen vrij dat nergens heen kan, dat is onvoorstelbaar. Gevolg: een gebroken versnellingsbak. Dat geintje kostte me 14.000 euro!”

Magielse heeft al een aantal beroemdheden een ritje laten maken in zijn bolides, zoals Kelly van Big Brother of Bas Muijs van Goede Tijden Slechte Tijden. Verder heeft hij alle landelijke pers al gehaald, zoals de Autoweek, Elsevier, Telegraaf en de Actueel. Ook is hij al 13x op televisie geweest, bij programma’s als Hart van Nederland tot de 17 Uur show met Viola Holt.

Reclame

“Dergelijke reclame is onbetaalbaar”, weet Magielse. “Na de publicatie in de Autoweek  stroomde mijn emailbox vol met aanvragen van mensen die ook een ritje willen maken in een Ferrari.”

Magielse was toen eerste in Nederland die een rijles aanbood in een Ferrari. “Soms moet je gewoon lef hebben en risico durven nemen”, vindt hij. De levensgenieter blijft daarom altijd vol goede moed en zoekt vooral plezier in de dingen die hij doet. “Leef als miljonair, dan ga je niet dood als miljonair”, is zijn motto.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.