transportopleider, code95, vrachtauto, rijles

Verkeersopleidingen lanceren portaal Transportopleider.nl

transportopleider, code95, vrachtauto, rijles

Een aantal grote verkeersscholen heeft donderdag Transportopleider.nl gelanceerd. Dit is een internetportaal van de deelnemende opleiders waarbij ze hun klanten informeren over de (voortgang van) opleidingstrajecten, zoals de code95.  Zo kunnen transportondernemingen opleidingen inkopen, kandidaten aanmelden en hun prestaties volgen.

Voornaamste selling-point van Transportopleider.nl is dat de samenwerking een landelijke dekking garandeert. Zo kunnen transportbedrijven eenvoudig opleidingen kopen, ongeacht de locatie van een vestiging.

Code95

Op dit moment is door de transportbranche 1/5 deel van het totaal aantal te volgen code95-bijscholing tot 2016 gevolgd door de chauffeurs. Ook is het aanbod van opleidingen voor de transport en logistieke branche in Nederland inzichtelijk en toegankelijk voor de markt gemaakt.

Verder moet het internetportaal de transportbedrijven op een makkelijke manier op de hoogte houden van de gevolgde opleidingen van het personeel. Zo kan een chauffeur via digiD zelf wel zien hoeveel hij bijvoorbeeld voor de code95 heeft gevolgd via mijnccvexamenhuis.nl, maar via transportopleider.nl kan nu ook de transportonderneming de vorderingen volgen.

Rijscholen

De deelnemende rijscholen zijn Verkeersopleidingen Jan ter Beek, Verkeersschool Keijbeck, Verkeersschool B Knol, Transportopleidingen Zuid-Nederland, Verkeersschool Willem Verboon, Verkeersschool Kees van Iersel, Verkeerscollege Twente, Verkeersschool Weijers, Verkeersschool Elar en Verkeersschool Wesseldijk. Ze staan nog open voor verdere uitbreiding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.