Sterkte, Zwakterapport, detail, GreenDino, rijsimulator

Na iedere rijles een rapport met Drive Masters-lesprogramma

Leerlingen die rijles volgen via Drive Masters-lesprogramma van GreenDino, krijgen na iedere les op de rijsimulator een uitgebreid rapport over hun sterke en zwakke rijvaardigheden. Het Drive Masters lesprogramma richt zich op veilig en zonder stress leren autorijden. Ook vergroot het programma de slaagkans op het rijexamen. Dit is mogelijk door de training van gevaarherkenning en herhalen van rijlessen zonder extra kosten. Volgens GreenDino is dit de veiligste rijopleiding van Nederland.

Het Drive Master lesprogramma is ontwikkeld in samenwerking met Technische Universiteit Delft en de training Gevaarherkenning met de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Inmiddels zijn er 72 Drive Masters-rijscholen die per jaar meer dan 10.000 leerlingen opleiden met het Drive Masters Leerlingvolgsysteem

Gevaarherkenning

De training Gevaarherkenning mag alleen gegeven worden op een speciaal hiervoor ontwikkelde rijsimulator die sinds kort op de rijschool staat. Leerlingen die het Drive Masters lesprogramma volgen krijgen beter inzicht in hun sterke- en zwakke rijvaardigheden en hebben daardoor een hogere slaagkans op het rijexamen en een lagere kans op het veroorzaken van ongevallen direct na het behalen van het rijexamen.

Jonge bestuurders hebben direct na het behalen van het rijbewijs een 4 tot 6 keer hogere kans op een ongeval. De training van gevaarherkenning en heel veel kilometers rijden verlagen de kans op een ongeval.

Werking van de hersenen

Stress, onverwachte situaties en een vlotte rijstijl belasten onnodig je hersenen en vertragen het leerproces. De Drive Master rijopleiding is afgestemd op het voorkomen van een te hoge belasting van je hersenen, het zogenaamde werkgeheugen. In de lesauto is dit niet mogelijk. Het Drive Masters lesprogramma is daarom geschikt voor alle leerlingen. Onverwachte situaties komen niet voor tenzij deze het leerproces ondersteunen zoals in de training Gevaarherkenning.

Voorzichtige leerlingen kunnen zonder stress de auto leren bedienen en vlotte leerlingen leren juist defensief rijden waardoor ze minder fouten maken bij het geven voorrang. Goed kijkgedrag vergroot de slaagkans en vermindert de kans op ongevallen. In het Drive Masters lesprogramma is hier rekening mee gehouden en leer je onder optimale omstandigheden autorijden. Dit scheelt zeker een aantal rijlessen op de weg.

Leerlingvolgsysteem

Via het Drive Masters online leerlingvolgsysteem krijgt de leerling en zijn ouders inzicht in de rijvaardigheden en kunnen zij die vergelijken met andere leerlingen. Deze objectieve beoordeling is betrouwbaar en laat zien of hij sneller leert of meer tijd nodig heeft vergeleken met andere leerlingen.

Rijden in een rijsimulator voelt anders aan dan in een lesauto. De handelingen die de leerling leert uitvoeren zijn echter precies hetzelfde. De software registreert automatisch je gedrag, inclusief het kijken, en beoordeelt iedere leerling op dezelfde manier. Als de leering in de lesauto stapt, kan hij zonder hulp van de instructeur wegrijden. Dit zorgt voor veel minder stress in de lesauto waardoor hije sneller leert.

Rijinstructeur

De rijinstructeur in de lesauto heeft inzicht in de sterke en zwakke punten via het leerlingvolgsysteem. Hierdoor kan hij de leerling vervolgens op maat lesgeven en zich richten op de verbeterpunten. Professionele bestuurders, zoals ambulance chauffeurs, worden met dezelfde rijsimulator getraind en getoetst.

Rijscholen kunnen via GreenDino al vanaf 499 euro p/m een rijsimulator met kijkregistratie huren. Rijles in een rijsimulator is een geschikt alternatief voor rijles in de lesauto, blijkt uit onderzoek van de TU Delft.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Na iedere rijles een rapport met Drive Masters-lesprogramma”

Rijschool Rotterdam|05.02.13|23:42

Handig systeem. De investering van 499 euro per maand is ook niet bepaald véél, voor een dergelijk geavanceerd systeem. Valt te overwegen voor in de toekomst.

Groet,
http://www.rijschoolrotterdam.nu

iranian tube|16.10.13|17:47

Deze systeem is erg handig, wij zitten ook aan te denken om deze systeem aan te schaffen. Er zijn wel vergelijkbare programma`s maar deze lijkt meest compleet.

http://rijschool-rotterdam.com/

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.