rechtspraak, rechter, civiel recht

MobiDeta verliest kort geding tegen Tros Opgelicht

In een kort geding dat Wouter S. van MobiDeta onlangs aanspande tegen TROS Opgelicht?!, heeft het tv-programma op alle punten gelijk gekregen. Zo bepaalde de rechter vrijdag in een schriftelijke uitspraak. Het item over S. voldoet dus aan de toets der kritiek, volgens de rechter.

TROS Opgelicht?! besteedde 26 maart 2013 aandacht aan het bedrijf MobiDeta van Wouter S. Het is een bedrijf dat opleidingen verzorgt tot onder meer rijinstructeur.

Baangarantie

Werkzoekenden, waaronder cursisten die zelf zorg dragen voor het opleidingsgeld, maar ook cursisten die door het UWV of gemeenten worden gesteund, hebben met de baangarantie die MobiDeta biedt, kans op een nieuwe toekomst. Wanneer cursisten eenmaal met de opleiding beginnen, blijkt het allemaal minder rooskleurig.

Volgens de rechter heeft TROS Opgelicht?! voldoende aannemelijk gemaakt dat zij een groot aantal klachten over de werkwijze van MobiDeta heeft ontvangen. Daarnaast heeft Wouter S. niet aannemelijk kunnen maken dat de kritiek op zijn handelwijze uit de lucht gegrepen is en heeft hij niet weersproken dat in een periode van twee jaar slechts vier cursisten examen hebben gedaan, van wie er maar twee zijn geslaagd. Verder vindt de rechter dat S. voldoende mogelijkheid is geboden om een weerwoord te geven op de geuite klachten.

UWV

Volgens S. is de oorzaak van de problemen verkeerd handelen van docenten en betalingsgedrag van het UWV. De rechter daarentegen vindt, mocht deze stelling van S. juist zijn, dat dit omstandigheden zijn die voor het bedrijfsrisico van MobiDeta komen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “MobiDeta verliest kort geding tegen Tros Opgelicht”

Gerrit Grevengoed|06.05.13|11:03

Fijn dat Tros Opgelicht controle uitoefent op de kwaliteit
van de instructeurs opleidingen.
maarre…, waar was de UWV / het Ministerie I&M eigenlijk ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

MobiDeta verliest kort geding tegen Tros Opgelicht | RijschoolPro
rechtspraak, rechter, civiel recht

MobiDeta verliest kort geding tegen Tros Opgelicht

In een kort geding dat Wouter S. van MobiDeta onlangs aanspande tegen TROS Opgelicht?!, heeft het tv-programma op alle punten gelijk gekregen. Zo bepaalde de rechter vrijdag in een schriftelijke uitspraak. Het item over S. voldoet dus aan de toets der kritiek, volgens de rechter.

TROS Opgelicht?! besteedde 26 maart 2013 aandacht aan het bedrijf MobiDeta van Wouter S. Het is een bedrijf dat opleidingen verzorgt tot onder meer rijinstructeur.

Baangarantie

Werkzoekenden, waaronder cursisten die zelf zorg dragen voor het opleidingsgeld, maar ook cursisten die door het UWV of gemeenten worden gesteund, hebben met de baangarantie die MobiDeta biedt, kans op een nieuwe toekomst. Wanneer cursisten eenmaal met de opleiding beginnen, blijkt het allemaal minder rooskleurig.

Volgens de rechter heeft TROS Opgelicht?! voldoende aannemelijk gemaakt dat zij een groot aantal klachten over de werkwijze van MobiDeta heeft ontvangen. Daarnaast heeft Wouter S. niet aannemelijk kunnen maken dat de kritiek op zijn handelwijze uit de lucht gegrepen is en heeft hij niet weersproken dat in een periode van twee jaar slechts vier cursisten examen hebben gedaan, van wie er maar twee zijn geslaagd. Verder vindt de rechter dat S. voldoende mogelijkheid is geboden om een weerwoord te geven op de geuite klachten.

UWV

Volgens S. is de oorzaak van de problemen verkeerd handelen van docenten en betalingsgedrag van het UWV. De rechter daarentegen vindt, mocht deze stelling van S. juist zijn, dat dit omstandigheden zijn die voor het bedrijfsrisico van MobiDeta komen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “MobiDeta verliest kort geding tegen Tros Opgelicht”

Gerrit Grevengoed|06.05.13|11:03

Fijn dat Tros Opgelicht controle uitoefent op de kwaliteit
van de instructeurs opleidingen.
maarre…, waar was de UWV / het Ministerie I&M eigenlijk ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.