motorrijles

Minister biedt 150 euro voor gedupeerde rijexamenkandidaten


Minister Schultz van Haegen (IenM) biedt rijexamenkandidaten die tussen december 2012 en januari 2013 geen praktijkexamen konden doen vanwege sneeuw en gladheid een eenmalige, financiële tegemoetkoming. Deze tegemoetkoming van het ministerie bedraagt 150 euro. De coulanceregeling geldt alleen voor kandidaten die hun rijexamen A en BE niet konden inhalen voor 19 januari en daardoor vielen binnen de nieuwe regels van de Derde  Rijbewijsrichtlijn.

Hierdoor moesten kandidaten meerdere examens afleggen om over dezelfde bevoegdheden te beschikken als voor 19 januari. Ook kregen rijbewijs BE-kandidaten na een geslaagd examen een rijbewijs waarmee minder zware aanhangwagens getrokken mogen worden.

Gratis examens

Minister Schultz van Haegen ging over op de coulanceregeling nadat zij het CBR de opdracht had gegeven onderzoek te doen naar een mogelijke tegemoetkoming in de vorm van gratis examens. “De minister hoefde niet voor een regeling te kiezen, maar besloot een geste te maken naar de mensen die geen examen hebben gedaan”, verklaart Coen Sleddering woordvoerder van het CBR.

Volgens het CBR gaat het om circa 1.000 tot 1.500 kandidaten in heel Nederland die voor deze onverplichte tegemoetkoming in aanmerking komen. De betrokken kandidaten hebben gisteren een brief van het CBR ontvangen waarin zij gewezen worden op de regeling. Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming moeten zij voor 15 augustus 2013 het aanvraagformulier terugsturen.

Lees ook:
Minister wil gratis CBR-examens voor motorkandidaten na sneeuw

Karlien Korebrits 

Auteur: Karlien Korebrits

1 reactie op “Minister biedt 150 euro voor gedupeerde rijexamenkandidaten
”

Hennie Boumans|17.10.13|15:52

En de gene die het theorie gehaald hebben,en niet verder konden omdat er geen A2 motor was?
Die hebben het geld weg kunnen gooien,en krijgen geen vergoeding.
Ik vind dit heel slecht van de minister,door het falen van de regering zijn veel leerlingen hun geld kwijt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minister biedt 150 euro voor gedupeerde rijexamenkandidaten | RijschoolPro
motorrijles

Minister biedt 150 euro voor gedupeerde rijexamenkandidaten


Minister Schultz van Haegen (IenM) biedt rijexamenkandidaten die tussen december 2012 en januari 2013 geen praktijkexamen konden doen vanwege sneeuw en gladheid een eenmalige, financiële tegemoetkoming. Deze tegemoetkoming van het ministerie bedraagt 150 euro. De coulanceregeling geldt alleen voor kandidaten die hun rijexamen A en BE niet konden inhalen voor 19 januari en daardoor vielen binnen de nieuwe regels van de Derde  Rijbewijsrichtlijn.

Hierdoor moesten kandidaten meerdere examens afleggen om over dezelfde bevoegdheden te beschikken als voor 19 januari. Ook kregen rijbewijs BE-kandidaten na een geslaagd examen een rijbewijs waarmee minder zware aanhangwagens getrokken mogen worden.

Gratis examens

Minister Schultz van Haegen ging over op de coulanceregeling nadat zij het CBR de opdracht had gegeven onderzoek te doen naar een mogelijke tegemoetkoming in de vorm van gratis examens. “De minister hoefde niet voor een regeling te kiezen, maar besloot een geste te maken naar de mensen die geen examen hebben gedaan”, verklaart Coen Sleddering woordvoerder van het CBR.

Volgens het CBR gaat het om circa 1.000 tot 1.500 kandidaten in heel Nederland die voor deze onverplichte tegemoetkoming in aanmerking komen. De betrokken kandidaten hebben gisteren een brief van het CBR ontvangen waarin zij gewezen worden op de regeling. Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming moeten zij voor 15 augustus 2013 het aanvraagformulier terugsturen.

Lees ook:
Minister wil gratis CBR-examens voor motorkandidaten na sneeuw

Karlien Korebrits 

Auteur: Karlien Korebrits

1 reactie op “Minister biedt 150 euro voor gedupeerde rijexamenkandidaten
”

Hennie Boumans|17.10.13|15:52

En de gene die het theorie gehaald hebben,en niet verder konden omdat er geen A2 motor was?
Die hebben het geld weg kunnen gooien,en krijgen geen vergoeding.
Ik vind dit heel slecht van de minister,door het falen van de regering zijn veel leerlingen hun geld kwijt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.