app, Bordentrainer, theorie, Verjo

Verjo lanceert gratis theorie-app: Bordentrainer voor leerlingen

Verkeersleermiddelen-leverancier Verjo heeft een nieuwe app gelanceerd: de Bordentrainer. Dat is een spel waarmee de leerling op een leuke manier zijn of haar kennis test van de verkeerborden in Nederland. De Verjo Bordentrainer app is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android. Als extra is in de app is een overzicht van de verkeersborden van het RVV1990 opgenomen met de officiële betekenissen erbij.

Er dienen zoveel mogelijk vragen zo snel mogelijk goed beantwoord te worden.
 Hoe beter de bordenkennis en reactietijd, hoe meer punten er kunnen worden gehaald. De app onthoudt de 5 hoogste scores die gehaald zijn. 
Ook kan de leerling de score delen met vrienden op Facebook of via Twitter.

Bordenkennis

De bordenkennis kan op 2 niveau’s getest worden, namelijk op rijbewijsniveau of op het niveau voor een fietsdiploma. Bij de training rijbewijs wordt de wettelijke betekenis gevraagd. Voor het fietsdiploma heeft Verjo een makkelijkere omschrijving gebruikt en afgestemd op de jonge fietser. Bij de training fietsdiploma worden alleen de belangrijkste verkeersborden voor fietsers getoetst.

Verjo heeft het gratis theorie-examen ontwikkeld, omdat een goede kennis van verkeersborden belangrijk is om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Kennis van de verkeersborden is daarom een belangrijk onderdeel van het theorie-examen van het CBR, maar ook op een fietsexamen. Essentieel bij deze training is de snelheid waarmee de leerling de omschrijving van een verkeersbord leest en het juiste verkeersbord herkent.

Theorieboeken

De Verjo Bordentrainer is een gratis aanvulling op de Verjo theorieboeken en theorielessen van de rijschool. Al ruim 30 jaar zorgt Verjo ervoor dat iedereen die veilig door het verkeer wil zich de juiste kennis eigen kan maken. “Want wij willen dat de leerling slaagt. Niet alleen op het examen maar ook in het verkeer”, zegt Chris Verstappen van Verjo.

Onlangs won Verjo de Rijschool Innovatie Award 2013 met de app ‘Digitaal Schetsboek voor in de lesauto’. De Verjo-apps zijn te downloaden in de Apple iTunes Store of Google Play Store.

Lees ook: Verjo wint Rijschool Innovatie Award met digitaal schetsboek

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Verjo lanceert gratis theorie-app: Bordentrainer voor leerlingen”

Roy Smitkoning|07.10.13|15:13

Gaat het om de kennis van borden? En om de snelheid van herkenning?
Of gaat het om de erkenning van het gevaar en erkennen van regels waarbij borden aan gerelateerd zijn, maar niet opgemerkt en gezien worden.

Verjo, wel gefeliciteerd met deze innovatie.

John van den Kieboom|07.10.13|16:22

Prima App!! Een goede aanvulling op de voorbereiding op het theorie examen.

Download nu gratis de verkeersborden app van verjo op je telefoon en fris je zelf elk moment vd dag bij met te mobiele telefoon.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.