‘Aanscherping ledeneisen Bovag heeft geen effect op aanwas’

De aanscherping van de lidmaatschapseisen voor nieuwe Bovag-leden heeft vooralsnog geen invloed op de aanwas van potentiële leden. Dat meldt Bovag-manager Frans Bastiaansen. Sinds de invoering van de strengere eisen op 1 juli van dit jaar hebben twaalf rijscholen zich voor lidmaatschap aangemeld, zo laat hij weten. “Dat is vrijwel evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.”

Bastiaansen stelt positief verrast te zijn door het aantal aanmeldingen dat in de afgelopen maanden is binnengekomen. “We hielden er rekening mee dat dat aantal na 1 juli zou afnemen. Maar dat is dus niet gebeurd. Dit bewijst dat rijscholen inzien dat het belangrijk is om je kwalitatief te onderscheiden van de concurrentie.”

Eisen

In april presenteerde Bovag de definitieve set met aanvullende lidmaatschapseisen voor toetreding tot de brancheorganisatie. Nieuwe leden moeten sinds 1 juli van dit jaar onder andere een VOG kunnen overleggen, een slagingspercentage van minimaal het kringgemiddelde hebben, werken met een online review-instrument en een kredietwaardigheidscheck doorlopen.

De twaalf rijscholen die zich in de afgelopen maanden aanmeldden, worden op dit moment onder andere op die punten beoordeeld, zo stelt de Bovag-manager. Voor bestaande leden bestaat een overgangsperiode. Zij hebben tot januari 2015 de tijd om de punten op orde te krijgen en worden vervolgens steekproefsgewijs gecontroleerd.

Lees ook:

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “‘Aanscherping ledeneisen Bovag heeft geen effect op aanwas’”

Verbaasd mij niet echt, zou ik nl ook hebben gezegd ;)

Verder kan ik mij indenken dat de rijscholen die thans lid zijn of denken te willen worden van de Bovag, ook niet zo ongerust zijn over de “nieuwe aangescherpte eisen”
Indien deze organisatie daar thans nog net zo mee omgaat als een enige tijd geleden, neemt men deze eisen nl. zelf niet zo serieus.
Kortom de bekende soep wordt niet zo heet gegeten als…

Wil Bremers|19.09.14|12:14

En het gaat helemaal niet om KWALITEIT maar om KWANTITEIT!
Aangesloten rijscholen rijgen eerder en meer klanten dan scholen die niet zijn aangesloten.
BOVAG wordt door leerlingen toch als veiliger ingeschat, zeker nu er nog steeds rijscholen plotseling over de kop gaan en de leerling zijn geld niet terugkrijgt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.