politie, handboeien, aanhouding

Rijschoolhouder aangehouden voor poging tot witwassen

De politie heeft dinsdag op de luchthaven van Parijs een 22-jarige rijschoolhouder uit Amsterdam aangehouden op verdenking van witwassen. Zijn negen mogelijke compagnons zijn op Schiphol door de Koninklijke Marechaussee opgepakt. Ze waren op weg naar Libanon met ieder een bedrag van 9.500 euro bij zich. Dat meldt de politie.

In een langer lopend strafrechtelijk onderzoek naar een de Amsterdamse rijschoolhouder, hield de politie de negen mannen in de gaten, zo laat politie weten. “Uit het onderzoek bleek dat de groep vermoedelijk in opdracht van de rijschoolhouder geld naar Libanon zou gaan brengen”, zo wordt gesteld.

Rijschoolhouder

Op het moment van de aanhouding van de negen mannen, allemaal tussen de 19 en 24 jaar uit Amsterdam, waren ze al ingecheckt voor hun vlucht naar Libanon. In totaal hadden de verdachten ruim 85.000 euro bij zich. Het geld is in beslag genomen, zo laat de politie weten.

De Amsterdamse rijschoolhouder werd diezelfde dag op de luchthaven van Parijs in de kraag gegrepen. Om wie het precies gaat, heeft de politie niet bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.