Tweede Kamer verwerpt motie praktijkbegeleiding

De ruim honderd mails die de rijschoolbranche de afgelopen dagen heeft gestuurd naar Tweede Kamerleden met kritiek over de huidige praktijkbegeleiding mochten niet baten. De motie van Farshad Bashir (SP) en Martijn van Helvert (CDA) om de WRM-praktijkbegeleiding te herzien en de sanctie af te schaffen, heeft het niet gehaald.

Weliswaar steunden behalve de SP en het CDA, ook onder meer PVV, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren de motie, maar dat was niet genoeg voor een meerderheid. De motie werd dinsdagmiddag door de Tweede Kamer verworpen.

Ruim honderd e-mails

Anderhalve week geleden deed Bashir in een open brief aan rijschoolhouders een oproep om Tweede Kamerleden te mailen met hun visie op de huidige vorm van praktijkbegeleiding. Dat leverde volgens Bashir meer dan honderd e-mails op. De SP’er ervaart de mailtjes als steun voor zijn opvatting dat de huidige praktijkbegeleiding niet voldoet. “Ik ga dan ook door met de strijd voor de rijinstructeurs in de Tweede Kamer. De verhalen van de rijinstructeurs moeten, geanonimiseerd, op de politieke agenda.”

Binnenkort praat de Tweede Kamer over het wetsvoorstel dat de wijziging van de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993 (WRM) regelt. Bashir kondigt aan om die gelegenheid aan te grijpen om opnieuw het debat aan te gaan. “Uiteraard ga ik dan weer wijzigingsvoorstellen indienen. Wat de SP betreft wordt de bijscholing praktijkgericht en zonder sanctie.”

Lees ook:
Bashir zoekt steun rijscholen om praktijkbegeleiding te herzien

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

8 reacties op “Tweede Kamer verwerpt motie praktijkbegeleiding”

Kenny Willemsen|07.04.15|22:28

Het was wel te verwachten dat de regeringspartijen niet voor de motie zouden stemmen. Voor hen geldt marktwerking nog steeds en verder dan dat komen ze niet. Beetje blurten over verkeersveiligheid en verantwoordelijkheid. Mw Kuiken ook zo een heeft in kassa haar mond vol maar als het om actie gaat zie je haar niet meer.Dhr Basir evengoed bedankt evenals bovengenoemde partijen.
Zij die niet de moeite hebben genomen te mailen ook bedankt voor gebrek aan steun, verder ook niet meer klagen dan he!

Kenny Willemsen|07.04.15|22:50

Dank aan de 100 emails die wel de moeite hebben genomen om te reageren en buiten Dhr Basir ook B de Weert gesteund hebben. Aan de politieke partijen die wel willen veranderen, kijk de mails na op oplossingen die er ongetwijfeld tussen zitten en maak u hard voor een verbetering van deze branche! Aan de politiek die deze branche verkwanselt, denk even verder na voor u een motie wegstemt, u stemt het leven en werk weg van 1000den goedwillende instructeurs.

Kenny Willemsen|07.04.15|22:57

Nog even aan de politieke partijen die tegen stemden dit: u stemt ook het leven weg van die verkeersslachtoffers die door door slechte instructie het leven laten. Steun wel het nieuwe alkohol programma die geld oplevert voor het CBR maar niet voor de slachtoffers hiervan. Misschien moet de politiek zich eens gaan verdiepen in de branche alvorens een stem te hebben!

Kenny Willemsen|07.04.15|23:03

Weet u dat u meteen ook gestemd heeft voor de goedkeuring aan frauduleuze praktijken ingezet door minister Schultz en dat rijscholen onder diverse inschrijvingen hun slagingspercentage mogen manipuleren! Dat u toestemming geeft aan belangenverstrengelingen binnen deze branche om de marktwerking in stand te houden! Misschien moet u als politiek net zoals Basir en zij die hem steunen eens huiswerk gaan doen net zoals de instructeur die wil blijven werken in een goed arbeidsklimaat!

Kenny Willemsen|07.04.15|23:10

Sorry voor deze spam op dit topic maar Kenny is boos heel boos! Dat zoveel instructeurs bekken op de overheid maar niet de moeite nemen om iets te veranderen maar ook op de politiek die zijn ogen sluit voor een alles wat achter het grote geld verdienen probeert een eerlijke boterham te verdienen en jongeren opleiden om een heel leven veilig aan het verkeer te laten deelnemen. Instructeurs die op bestaansminimum werken maar wel neer gezet worden als kaf die van het koren moeten worden gescheiden

rijschool twice|07.04.15|23:38

@kenny Ik begrijp uw frustraties Het klopt voor geen meter wat er in de branche gaande is. Lijkt erop dat fraude in de branche loont en dat goedwillende afgeserveerd worden door de achter deur. Kaf van het koren zeg je en lijkt er inderdaad op dat het KAF diegene zij die de branche welwillend zijn en het KOREN diegene die er aan verdienen, IBKI, CBR als semi overheid, opleiders als partners in business, een Team Allert als subsidie trekken. Waar zijn de belangenverenigingen nu?

Willy Davina|09.04.15|20:25

Waarom moet je een mail sturen het staat toch allang vast dat dit niet gebeurt, het zal mij niet verbazen dat Schultsz Verhagen in haar vuistje lacht dat stond allang vast als je als minister kunt bedenken dat frauderen een goede zaak is heb je een kronkel in je hersenen laat staan toegeven dat sanctie iets normaals is mensen hebben een gezin vallen als een gek tussen wal en schip en die geweldige regering wil hier niets aan doen! En een goede vraag Waar zijn de belangenverenigingen NU ????

Robert Wagenaar|10.04.15|09:13

Het blijft vreemd dat rij-instructeurs nog streeds hun bevoegheid kwijt kunnen raken, en dat leraren tot in lengte van jaren door kunnen gaan, zijn zij betrouwbaarder dan ? Gelijke monniken, gelijke kappen!De politiek speelt een (financieel) spelletje.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tweede Kamer verwerpt motie praktijkbegeleiding | RijschoolPro

Tweede Kamer verwerpt motie praktijkbegeleiding

De ruim honderd mails die de rijschoolbranche de afgelopen dagen heeft gestuurd naar Tweede Kamerleden met kritiek over de huidige praktijkbegeleiding mochten niet baten. De motie van Farshad Bashir (SP) en Martijn van Helvert (CDA) om de WRM-praktijkbegeleiding te herzien en de sanctie af te schaffen, heeft het niet gehaald.

Weliswaar steunden behalve de SP en het CDA, ook onder meer PVV, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren de motie, maar dat was niet genoeg voor een meerderheid. De motie werd dinsdagmiddag door de Tweede Kamer verworpen.

Ruim honderd e-mails

Anderhalve week geleden deed Bashir in een open brief aan rijschoolhouders een oproep om Tweede Kamerleden te mailen met hun visie op de huidige vorm van praktijkbegeleiding. Dat leverde volgens Bashir meer dan honderd e-mails op. De SP’er ervaart de mailtjes als steun voor zijn opvatting dat de huidige praktijkbegeleiding niet voldoet. “Ik ga dan ook door met de strijd voor de rijinstructeurs in de Tweede Kamer. De verhalen van de rijinstructeurs moeten, geanonimiseerd, op de politieke agenda.”

Binnenkort praat de Tweede Kamer over het wetsvoorstel dat de wijziging van de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993 (WRM) regelt. Bashir kondigt aan om die gelegenheid aan te grijpen om opnieuw het debat aan te gaan. “Uiteraard ga ik dan weer wijzigingsvoorstellen indienen. Wat de SP betreft wordt de bijscholing praktijkgericht en zonder sanctie.”

Lees ook:
Bashir zoekt steun rijscholen om praktijkbegeleiding te herzien

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Yvonne Ton

8 reacties op “Tweede Kamer verwerpt motie praktijkbegeleiding”

Kenny Willemsen|07.04.15|22:28

Het was wel te verwachten dat de regeringspartijen niet voor de motie zouden stemmen. Voor hen geldt marktwerking nog steeds en verder dan dat komen ze niet. Beetje blurten over verkeersveiligheid en verantwoordelijkheid. Mw Kuiken ook zo een heeft in kassa haar mond vol maar als het om actie gaat zie je haar niet meer.Dhr Basir evengoed bedankt evenals bovengenoemde partijen.
Zij die niet de moeite hebben genomen te mailen ook bedankt voor gebrek aan steun, verder ook niet meer klagen dan he!

Kenny Willemsen|07.04.15|22:50

Dank aan de 100 emails die wel de moeite hebben genomen om te reageren en buiten Dhr Basir ook B de Weert gesteund hebben. Aan de politieke partijen die wel willen veranderen, kijk de mails na op oplossingen die er ongetwijfeld tussen zitten en maak u hard voor een verbetering van deze branche! Aan de politiek die deze branche verkwanselt, denk even verder na voor u een motie wegstemt, u stemt het leven en werk weg van 1000den goedwillende instructeurs.

Kenny Willemsen|07.04.15|22:57

Nog even aan de politieke partijen die tegen stemden dit: u stemt ook het leven weg van die verkeersslachtoffers die door door slechte instructie het leven laten. Steun wel het nieuwe alkohol programma die geld oplevert voor het CBR maar niet voor de slachtoffers hiervan. Misschien moet de politiek zich eens gaan verdiepen in de branche alvorens een stem te hebben!

Kenny Willemsen|07.04.15|23:03

Weet u dat u meteen ook gestemd heeft voor de goedkeuring aan frauduleuze praktijken ingezet door minister Schultz en dat rijscholen onder diverse inschrijvingen hun slagingspercentage mogen manipuleren! Dat u toestemming geeft aan belangenverstrengelingen binnen deze branche om de marktwerking in stand te houden! Misschien moet u als politiek net zoals Basir en zij die hem steunen eens huiswerk gaan doen net zoals de instructeur die wil blijven werken in een goed arbeidsklimaat!

Kenny Willemsen|07.04.15|23:10

Sorry voor deze spam op dit topic maar Kenny is boos heel boos! Dat zoveel instructeurs bekken op de overheid maar niet de moeite nemen om iets te veranderen maar ook op de politiek die zijn ogen sluit voor een alles wat achter het grote geld verdienen probeert een eerlijke boterham te verdienen en jongeren opleiden om een heel leven veilig aan het verkeer te laten deelnemen. Instructeurs die op bestaansminimum werken maar wel neer gezet worden als kaf die van het koren moeten worden gescheiden

rijschool twice|07.04.15|23:38

@kenny Ik begrijp uw frustraties Het klopt voor geen meter wat er in de branche gaande is. Lijkt erop dat fraude in de branche loont en dat goedwillende afgeserveerd worden door de achter deur. Kaf van het koren zeg je en lijkt er inderdaad op dat het KAF diegene zij die de branche welwillend zijn en het KOREN diegene die er aan verdienen, IBKI, CBR als semi overheid, opleiders als partners in business, een Team Allert als subsidie trekken. Waar zijn de belangenverenigingen nu?

Willy Davina|09.04.15|20:25

Waarom moet je een mail sturen het staat toch allang vast dat dit niet gebeurt, het zal mij niet verbazen dat Schultsz Verhagen in haar vuistje lacht dat stond allang vast als je als minister kunt bedenken dat frauderen een goede zaak is heb je een kronkel in je hersenen laat staan toegeven dat sanctie iets normaals is mensen hebben een gezin vallen als een gek tussen wal en schip en die geweldige regering wil hier niets aan doen! En een goede vraag Waar zijn de belangenverenigingen NU ????

Robert Wagenaar|10.04.15|09:13

Het blijft vreemd dat rij-instructeurs nog streeds hun bevoegheid kwijt kunnen raken, en dat leraren tot in lengte van jaren door kunnen gaan, zijn zij betrouwbaarder dan ? Gelijke monniken, gelijke kappen!De politiek speelt een (financieel) spelletje.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.