Eerste rijinstructeurs behalen certificaat WRM-T

Arjan en Martin Nederveen hebben donderdag 2 juli als eerste kandidaten de examens voor het WRM-T certificaat afgerond. Daardoor zijn de broers van de gelijknamige verkeersschool Nederveen nu bevoegd om les te geven voor het nieuw ingevoerde T-rijbewijs voor de tractor. Op woensdag 1 juli rondden zij de praktijkritten al succesvol af, en de dag erna werd ook het theorie-examen voldoende afgelegd.

Voor het op 1 juli ingevoerde rijbewijs voor de tractor moet een extra WRM-bevoegdheid behaald worden om aan de slag te mogen als trekkerinstructeur. Het IBKI, de instantie die de examinering en certificering hiervoor regelt, startte daardoor diezelfde dag met het afnemen van examens. Een aantal instructeurs van SBV en docenten van Agrarische Opleidingscentra mochten gebruik maken van een overgangsregeling en waren al eerder gevoegd om tractorrijles te geven.

Drie opleidingen

Voor het behalen van het WRM-T certificaat is onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten opleiding: een examen voor personen zonder instructeursbewijs (zoals docenten van de Agrarische Opleidingscentra die tot 1 juli tractorlessen aanboden), instructeurs die categorie B bezitten en instructeurs die categorie BCE in het bezit hebben. Iedereen zonder instructeursbewijs legt een compleet examen af, terwijl de kandidaten met een bevoegdheid slechts delen van het examen hoeven af te leggen.

Zo ook de broers Nederveen (links en midden op de foto), die beide al bevoegd waren voor de BCE-combinatie en daardoor de examenonderdelen met betrekking tot lesvoorbereiding, -uitvoering en het geven van een rijles mochten overslaan.

Eerste bevoegdheidspas

Op 8 juli zal de eerste WRM-bevoegdheidspas voor categorie T worden uitgereikt aan de erven Dinkla. Gert Dinkla was een enthousiast pleitbezorger voor het WRM-certificaat T, die door zijn blijvende inzet en deskundigheid ook een grote bijdrage heeft geleverd aan een kwalitatief goed WRM-T examen.

Dinkla overleed in het voorjaar van 2014 als gevolg van een ernstige ziekte. “Met het ministerie van Infrastructuur en Milieu is afgesproken zijn nabestaanden de eerste bevoegdheidspas WRM-T uit te reiken, om zijn bijzondere inzet te eren”, aldus IBKI-directeur Jim Schouten (rechts op de foto).

Eerste theorie-rijbewijs

Verkeersschool Nederveen had nog een tweede landelijke primeur. Jaap Verheul, kandidaat voor het T-rijbewijs, was namelijk 1 juli de eerste leerling die slaagde voor het theorie-examen. De jongen uit Bleskensgraaf had daarvoor slechts één poging nodig. CBR-examenmanager Erik Timmermans was persoonlijk ter plaatse om hem met deze primeur te feliciteren door onder andere een miniatuur landbouwtrekker cadeau te doen.

Lees ook:

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste rijinstructeurs behalen certificaat WRM-T | RijschoolPro

Eerste rijinstructeurs behalen certificaat WRM-T

Arjan en Martin Nederveen hebben donderdag 2 juli als eerste kandidaten de examens voor het WRM-T certificaat afgerond. Daardoor zijn de broers van de gelijknamige verkeersschool Nederveen nu bevoegd om les te geven voor het nieuw ingevoerde T-rijbewijs voor de tractor. Op woensdag 1 juli rondden zij de praktijkritten al succesvol af, en de dag erna werd ook het theorie-examen voldoende afgelegd.

Voor het op 1 juli ingevoerde rijbewijs voor de tractor moet een extra WRM-bevoegdheid behaald worden om aan de slag te mogen als trekkerinstructeur. Het IBKI, de instantie die de examinering en certificering hiervoor regelt, startte daardoor diezelfde dag met het afnemen van examens. Een aantal instructeurs van SBV en docenten van Agrarische Opleidingscentra mochten gebruik maken van een overgangsregeling en waren al eerder gevoegd om tractorrijles te geven.

Drie opleidingen

Voor het behalen van het WRM-T certificaat is onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten opleiding: een examen voor personen zonder instructeursbewijs (zoals docenten van de Agrarische Opleidingscentra die tot 1 juli tractorlessen aanboden), instructeurs die categorie B bezitten en instructeurs die categorie BCE in het bezit hebben. Iedereen zonder instructeursbewijs legt een compleet examen af, terwijl de kandidaten met een bevoegdheid slechts delen van het examen hoeven af te leggen.

Zo ook de broers Nederveen (links en midden op de foto), die beide al bevoegd waren voor de BCE-combinatie en daardoor de examenonderdelen met betrekking tot lesvoorbereiding, -uitvoering en het geven van een rijles mochten overslaan.

Eerste bevoegdheidspas

Op 8 juli zal de eerste WRM-bevoegdheidspas voor categorie T worden uitgereikt aan de erven Dinkla. Gert Dinkla was een enthousiast pleitbezorger voor het WRM-certificaat T, die door zijn blijvende inzet en deskundigheid ook een grote bijdrage heeft geleverd aan een kwalitatief goed WRM-T examen.

Dinkla overleed in het voorjaar van 2014 als gevolg van een ernstige ziekte. “Met het ministerie van Infrastructuur en Milieu is afgesproken zijn nabestaanden de eerste bevoegdheidspas WRM-T uit te reiken, om zijn bijzondere inzet te eren”, aldus IBKI-directeur Jim Schouten (rechts op de foto).

Eerste theorie-rijbewijs

Verkeersschool Nederveen had nog een tweede landelijke primeur. Jaap Verheul, kandidaat voor het T-rijbewijs, was namelijk 1 juli de eerste leerling die slaagde voor het theorie-examen. De jongen uit Bleskensgraaf had daarvoor slechts één poging nodig. CBR-examenmanager Erik Timmermans was persoonlijk ter plaatse om hem met deze primeur te feliciteren door onder andere een miniatuur landbouwtrekker cadeau te doen.

Lees ook:

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.