CBR-logo

Waarschijnlijk rond de 800 rijscholen uitgeschreven bij CBR

Waarschijnlijk worden ongeveer 800 rijscholen uitgeschreven bij het CBR omdat ze de nieuwe inschrijvingsovereenkomst niet op tijd ondertekend hebben teruggestuurd. Eén dag voor de deadline (30 juli) stond de teller op 841 rijscholen die dit nog niet hadden gedaan (ruim tien procent van alle rijscholen in Nederland). Het CBR hanteert geen coulanceregeling, waardoor deze rijscholen worden uitgeschreven per 1 augustus en voor hun nieuwe inschrijving ruim driehonderd euro moeten betalen.

De nieuwe inschrijvingsovereenkomst tussen het CBR en rijscholen is per 1 augustus ingegaan. Ruim 7300 rijscholen hebben de overeenkomst wel netjes op tijd teruggestuurd. Deze week wordt het definitieve aantal rijscholen bekend dat is uitgeschreven. Zij kunnen geen examens meer plannen en afnemen.

Genoeg waarschuwingen

Het CBR zal geen coulanceregeling hanteren voor de rijscholen die de deadline niet hebben gehaald. “Alle rijscholen zijn een half jaar geleden al geinformeerd”, zo zegt CBR-woordvoerder Wim ten Buren. “Ze hebben drie herinneringsbrieven ontvangen, vier keer is het in de CBR Info genoemd en vijf keer is op TOP Internet een melding verschenen.”

De rijscholen die worden uitgeschreven, mogen de examens die op naam staan tot en met 31 oktober nog wel afnemen om leerlingen niet te duperen. Ze moeten zich nu wel opnieuw inschrijven voor 308,50 euro. “Zo’n inschrijving is binnen een paar dagen geregeld”, aldus de woordvoerder.

Eén dag

Alleen de overeenkomsten die vrijdag binnen zijn gekomen, zijn nog niet in deze cijfers meegenomen. Deze analyseert het CBR deze week. Het is niet bekend hoeveel inactieve rijscholen bij de grote groep uitgeschreven rijscholen is betrokken.

Lees ook: CBR wacht nog op 3000 inschrijvingsovereenkomsten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.