Frank Hoornenborg, voorzitter Bovag Rijscholen

‘Branchebreed garantiefonds écht boost voor betrouwbaarheid’

De rijschoolbranche zou net als de reisbranche over de hele linie een garantiefonds aan moeten bieden. Dat zou pas écht een boost geven voor de betrouwbaarheid van rijscholen in het algemeen. Dat stelt Frank Hoornenborg, voorzitter van brancheorganisatie Bovag Rijscholen, in zijn column voor VerkeersPro.nl. Hij roept rijscholen die het fonds al aan kunnen bieden op om dit veel meer uit te dragen. “Laat zien wat je in huis hebt.”

COLUMN – Garantie op je vakantie. In de reisbranche eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog, de vermelding van het garantiefonds op de factuur van de geboekte reis geeft extra vertrouwen, een goed gevoel.

Reisgarantiefonds

De Stichting Garantiefonds Reisgelden, oftewel SGR, bestaat al sinds 1983 en staat jaarlijks garant voor maar liefst 4,5 miljard euro aan vakantiereizen. Bovendien was SGR de allereerste in zijn soort in Europa. Inmiddels is hun pot gevuld met 80 miljoen euro. Veel geld, maar zeker geen overbodige luxe.

Want ook bij grote faillissementen – zoals die van Oad – moet er bijgesprongen worden om de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van de hele branche zeker te stellen. En dat gebeurt ook. Ik weet zeker dat het met het imago van de reisbranche beter gesteld is dan voor het instellen van het garantiefonds.

Failliete rijscholen

Het Bovag Garantiefonds Rijscholen (BGF) staat in vergelijking met SGR nog maar in de kinderschoenen. Maar desondanks hebben we de afgelopen vijf jaar honderden klanten van twaalf failliete Bovag-rijscholen uit de brand kunnen helpen. Die leerlingen konden hun rijopleiding af maken bij een andere Bovag-rijschool. Of ze werden schadeloos gesteld.

En dat is mijns inziens uitstekend besteed geld ten behoeve van het imago van de Bovag-rijscholen, maar feitelijk voor de hele branche. En wat zou het mooi zijn als heel de branche die zekerheid aan zijn klanten zou kunnen bieden, zoals in de reisbranche. Dát zou pas een boost zijn voor de betrouwbaarheid van de branche.

‘Be good and tell it’

Maar zo ver is het nog niet. Het BGF is een unieke regeling die langzaam maar zeker aan bekendheid wint bij de Nederlandse consumenten. Bovag-rijschoolhouders horen steeds vaker de vraag van potentiële leerlingen of de bekende garantieregeling van toepassing is in hun rijschool. En zo hoort het. Het BGF als USP oftewel unique selling proposition. Als instrument om je te onderscheiden.

Ik roep dan ook alle Bovag-rijscholen op om het BGF nog meer dan nu het geval is uit te dragen. Laat zien wat je in huis hebt. Aan kwaliteit (mede dankzij de nieuwe Bovag-lidmaatschapseisen) maar ook aan betrouwbaarheid, met het BGF. Be good and tell it.

Frank Hoornenborg

Voorzitter Bovag Rijscholen

Frank Hoornenborg, voorzitter Bovag Rijscholen

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “‘Branchebreed garantiefonds écht boost voor betrouwbaarheid’”

Jan Heijkoop|17.08.15|23:21

Zeker allemaal onder de BOVAG-vlag :(
We kennen de BOVAG!
Jarenlang is er door hen in tal van ook deze deelbranche met frisse tegenzin samengewerkt met andere branchepartners.

Geen origineel heren! Oude wijn in nieuwe zakken.
Houd nu eens op met dit toneelstukje opvoeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Branchebreed garantiefonds écht boost voor betrouwbaarheid’ | RijschoolPro
Frank Hoornenborg, voorzitter Bovag Rijscholen

‘Branchebreed garantiefonds écht boost voor betrouwbaarheid’

De rijschoolbranche zou net als de reisbranche over de hele linie een garantiefonds aan moeten bieden. Dat zou pas écht een boost geven voor de betrouwbaarheid van rijscholen in het algemeen. Dat stelt Frank Hoornenborg, voorzitter van brancheorganisatie Bovag Rijscholen, in zijn column voor VerkeersPro.nl. Hij roept rijscholen die het fonds al aan kunnen bieden op om dit veel meer uit te dragen. “Laat zien wat je in huis hebt.”

COLUMN – Garantie op je vakantie. In de reisbranche eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog, de vermelding van het garantiefonds op de factuur van de geboekte reis geeft extra vertrouwen, een goed gevoel.

Reisgarantiefonds

De Stichting Garantiefonds Reisgelden, oftewel SGR, bestaat al sinds 1983 en staat jaarlijks garant voor maar liefst 4,5 miljard euro aan vakantiereizen. Bovendien was SGR de allereerste in zijn soort in Europa. Inmiddels is hun pot gevuld met 80 miljoen euro. Veel geld, maar zeker geen overbodige luxe.

Want ook bij grote faillissementen – zoals die van Oad – moet er bijgesprongen worden om de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van de hele branche zeker te stellen. En dat gebeurt ook. Ik weet zeker dat het met het imago van de reisbranche beter gesteld is dan voor het instellen van het garantiefonds.

Failliete rijscholen

Het Bovag Garantiefonds Rijscholen (BGF) staat in vergelijking met SGR nog maar in de kinderschoenen. Maar desondanks hebben we de afgelopen vijf jaar honderden klanten van twaalf failliete Bovag-rijscholen uit de brand kunnen helpen. Die leerlingen konden hun rijopleiding af maken bij een andere Bovag-rijschool. Of ze werden schadeloos gesteld.

En dat is mijns inziens uitstekend besteed geld ten behoeve van het imago van de Bovag-rijscholen, maar feitelijk voor de hele branche. En wat zou het mooi zijn als heel de branche die zekerheid aan zijn klanten zou kunnen bieden, zoals in de reisbranche. Dát zou pas een boost zijn voor de betrouwbaarheid van de branche.

‘Be good and tell it’

Maar zo ver is het nog niet. Het BGF is een unieke regeling die langzaam maar zeker aan bekendheid wint bij de Nederlandse consumenten. Bovag-rijschoolhouders horen steeds vaker de vraag van potentiële leerlingen of de bekende garantieregeling van toepassing is in hun rijschool. En zo hoort het. Het BGF als USP oftewel unique selling proposition. Als instrument om je te onderscheiden.

Ik roep dan ook alle Bovag-rijscholen op om het BGF nog meer dan nu het geval is uit te dragen. Laat zien wat je in huis hebt. Aan kwaliteit (mede dankzij de nieuwe Bovag-lidmaatschapseisen) maar ook aan betrouwbaarheid, met het BGF. Be good and tell it.

Frank Hoornenborg

Voorzitter Bovag Rijscholen

Frank Hoornenborg, voorzitter Bovag Rijscholen

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “‘Branchebreed garantiefonds écht boost voor betrouwbaarheid’”

Jan Heijkoop|17.08.15|23:21

Zeker allemaal onder de BOVAG-vlag :(
We kennen de BOVAG!
Jarenlang is er door hen in tal van ook deze deelbranche met frisse tegenzin samengewerkt met andere branchepartners.

Geen origineel heren! Oude wijn in nieuwe zakken.
Houd nu eens op met dit toneelstukje opvoeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.