Extra workshops op programma Lesauto Testdag 2015

Er zijn nieuwe workshops toegevoegd aan het programma tijdens de Lesauto Testdag. Deze kennis-sessies richten het vizier op de toekomst. De meest relevante ontwikkelingen in de branche worden behandeld door vooraanstaande sprekers, en jij hebt de kans om mee te praten! Kom daarvoor ook naar de Lesauto Testdag 2015 op dinsdag 15 september bij Kasteel de Schaffelaar in Barneveld.

Een overzicht van de workshops met alle zalen en tijden:

Kansen voor rijschoolhouders in 2016 volgens de branchevoorzitters
11:00 uur. Workshopruimte de Orangerie

Waar liggen de kansen voor rijscholen in 2016? De branchevoorzitters komen aan het woord en bespreken de laatste ontwikkelingen. Het gesprek zal gaan tussen VRB-voorzitter Peter van Neck, Bovag Rijscholen-voorzitter Frank Hoornenborg en FAM-voorzitter Ruud Rutten.

De visie van het CBR op het nieuwe theorie-examen
14:30 uur. Workshopruimte de Schaffelaar

Al honderdduizenden kandidaten deden het theorie-examen nieuwe stijl. Vanaf begin augustus worden de theorie-examens in het hele land op een touchscreen afgenomen. Wat zijn de ervaringen met het nieuwe systeem? En wat is de toekomstvisie voor het theorie-examen? Harold Bekhuis, manager Divisie Theorie van het CBR, vertelt er alles over tijdens deze sessie.

Inspelen op Virtual Reality-rijlessen volgens ontwikkelaar Dreamlake
12:30 uur. Workshopruimte de Schaffelaar

Een rijsimulator voor de rijles, maar dan net zo realistisch alsof je in het Omniversum Den Haag zit. Je kunt overal rondkijken en medeweggebruikers komen in realistisch 3D op je af. En dat met een apparaat van een paar honderd euro. Virtual Reality is de toekomst, ook in de rijopleiding. Hoe kunnen rijscholen inspelen op deze opkomende trend? Ontwikkelaar Dreamlake vertelt over de mogelijkheden en belicht de kansen.

Succesvoller ondernemen met Dation
15:00 uur. Workshopruimte de Orangerie

Tijdens de workshop ‘Succesvoller ondernemen met Dation’ geeft Dation-directeur Wouter Eijkelenkamp u een demonstratie over de voordelen, kansen en mogelijkheden die de tools van Dation te bieden hebben. Besparingen op kosten, vermindering van handmatige werkzaamheden en tools om uw lesprijs te verhogen; u krijgt ze allemaal te zien!

Up-to-date met Dation

Tijdens deze demonstratie wordt u als gebruiker van Dation meegenomen langs de updates van de afgelopen maanden. Tevens krijgt u een voorproefje van de aanstaande updates. Ideaal om weer helemaal up-to-date te zijn en het maximale uit uw Dashboard en RijbewijsApp te halen. Neem uw tablet mee, zodat u direct met de nieuwe opties aan de slag kunt! Na de demonstratie heten de Dation- medewerkers u van harte welkom in de Dation-lounge voor een drankje en om bij te praten. Let op! Deze demonstratie is beperkt toegankelijk en alleen bedoeld voor gebruikers van Dation. Aanmelden kan via de website van Dation.

Theorieles 3.0: Veranderende leerling vraagt om nieuwe
didactische leermethode theorie!
12:00 uur. Workshopruimte de Orangerie
13:30 uur. Workshopruimte de Schaffelaar

Tijdens deze workshop kijkt u samen met Chris Verstappen van Verjo naar de toekomst van klassikaal theorieles geven en hoe op een boeiende en interactieve manier de leerstof aan leerlingen overgebracht kan worden. Er wordt uitgelegd hoe u door het geven van interactieve theoriecursussen in combinatie met Stepwise education zelf het leertempo en de diepgang kan bepalen. Deze Verjo methode helpt iedere leerling op eigen niveau zich lesstof goed eigen te maken. Verjo is uitgever van kwaliteit leermiddelen op het gebied van verkeer en vervoer. Verjo streeft ernaar de theorie, voor welk vakgebied dan ook, leesbaar, helder en begrijp baar te maken. Met ruim 35 jaar ervaring heeft Verjo veel kennis in huis op het gebied van de educatie voor rijbewijzen.

Leerlingherkenning en begeleiding met behulp van NLP
14:00 uur. Workshopruimte de Orangerie

Hoe krijg ik goed contact met een leerling die steeds vaker een stempel opgedrukt krijgt? Hoe bouw ik snel een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid op? NLP-trainer Sjaak de Coninck laat je kennismaken met zijn tweedaagse WRM/RIS bijscholing. ‘Leerlingherkenning en begeleiding met behulp Neuro Linguïstisch Programmeren’.

Registreer je voor de Lesauto Testdag 2015 via lesautotestdag.nl/registratie en bereid je als rijschoolhouder voor op de toekomst!

banner LATD

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra workshops op programma Lesauto Testdag 2015 | RijschoolPro

Extra workshops op programma Lesauto Testdag 2015

Er zijn nieuwe workshops toegevoegd aan het programma tijdens de Lesauto Testdag. Deze kennis-sessies richten het vizier op de toekomst. De meest relevante ontwikkelingen in de branche worden behandeld door vooraanstaande sprekers, en jij hebt de kans om mee te praten! Kom daarvoor ook naar de Lesauto Testdag 2015 op dinsdag 15 september bij Kasteel de Schaffelaar in Barneveld.

Een overzicht van de workshops met alle zalen en tijden:

Kansen voor rijschoolhouders in 2016 volgens de branchevoorzitters
11:00 uur. Workshopruimte de Orangerie

Waar liggen de kansen voor rijscholen in 2016? De branchevoorzitters komen aan het woord en bespreken de laatste ontwikkelingen. Het gesprek zal gaan tussen VRB-voorzitter Peter van Neck, Bovag Rijscholen-voorzitter Frank Hoornenborg en FAM-voorzitter Ruud Rutten.

De visie van het CBR op het nieuwe theorie-examen
14:30 uur. Workshopruimte de Schaffelaar

Al honderdduizenden kandidaten deden het theorie-examen nieuwe stijl. Vanaf begin augustus worden de theorie-examens in het hele land op een touchscreen afgenomen. Wat zijn de ervaringen met het nieuwe systeem? En wat is de toekomstvisie voor het theorie-examen? Harold Bekhuis, manager Divisie Theorie van het CBR, vertelt er alles over tijdens deze sessie.

Inspelen op Virtual Reality-rijlessen volgens ontwikkelaar Dreamlake
12:30 uur. Workshopruimte de Schaffelaar

Een rijsimulator voor de rijles, maar dan net zo realistisch alsof je in het Omniversum Den Haag zit. Je kunt overal rondkijken en medeweggebruikers komen in realistisch 3D op je af. En dat met een apparaat van een paar honderd euro. Virtual Reality is de toekomst, ook in de rijopleiding. Hoe kunnen rijscholen inspelen op deze opkomende trend? Ontwikkelaar Dreamlake vertelt over de mogelijkheden en belicht de kansen.

Succesvoller ondernemen met Dation
15:00 uur. Workshopruimte de Orangerie

Tijdens de workshop ‘Succesvoller ondernemen met Dation’ geeft Dation-directeur Wouter Eijkelenkamp u een demonstratie over de voordelen, kansen en mogelijkheden die de tools van Dation te bieden hebben. Besparingen op kosten, vermindering van handmatige werkzaamheden en tools om uw lesprijs te verhogen; u krijgt ze allemaal te zien!

Up-to-date met Dation

Tijdens deze demonstratie wordt u als gebruiker van Dation meegenomen langs de updates van de afgelopen maanden. Tevens krijgt u een voorproefje van de aanstaande updates. Ideaal om weer helemaal up-to-date te zijn en het maximale uit uw Dashboard en RijbewijsApp te halen. Neem uw tablet mee, zodat u direct met de nieuwe opties aan de slag kunt! Na de demonstratie heten de Dation- medewerkers u van harte welkom in de Dation-lounge voor een drankje en om bij te praten. Let op! Deze demonstratie is beperkt toegankelijk en alleen bedoeld voor gebruikers van Dation. Aanmelden kan via de website van Dation.

Theorieles 3.0: Veranderende leerling vraagt om nieuwe
didactische leermethode theorie!
12:00 uur. Workshopruimte de Orangerie
13:30 uur. Workshopruimte de Schaffelaar

Tijdens deze workshop kijkt u samen met Chris Verstappen van Verjo naar de toekomst van klassikaal theorieles geven en hoe op een boeiende en interactieve manier de leerstof aan leerlingen overgebracht kan worden. Er wordt uitgelegd hoe u door het geven van interactieve theoriecursussen in combinatie met Stepwise education zelf het leertempo en de diepgang kan bepalen. Deze Verjo methode helpt iedere leerling op eigen niveau zich lesstof goed eigen te maken. Verjo is uitgever van kwaliteit leermiddelen op het gebied van verkeer en vervoer. Verjo streeft ernaar de theorie, voor welk vakgebied dan ook, leesbaar, helder en begrijp baar te maken. Met ruim 35 jaar ervaring heeft Verjo veel kennis in huis op het gebied van de educatie voor rijbewijzen.

Leerlingherkenning en begeleiding met behulp van NLP
14:00 uur. Workshopruimte de Orangerie

Hoe krijg ik goed contact met een leerling die steeds vaker een stempel opgedrukt krijgt? Hoe bouw ik snel een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid op? NLP-trainer Sjaak de Coninck laat je kennismaken met zijn tweedaagse WRM/RIS bijscholing. ‘Leerlingherkenning en begeleiding met behulp Neuro Linguïstisch Programmeren’.

Registreer je voor de Lesauto Testdag 2015 via lesautotestdag.nl/registratie en bereid je als rijschoolhouder voor op de toekomst!

banner LATD

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.