Drukbezochte en geslaagde editie van vierde Lesauto Testdag

De vierde editie van de Lesauto Testdag heeft afgelopen dinsdag ruim 750 rijinstructeurs bijeen gebracht om zich te oriënteren op hun vak en met collega’s te praten over de toekomst. Dankzij de aanwezigheid van tientallen standhouders, ruim tachtig lesauto’s en verschillende workshops mag ook deze jaargang van het evenement voor de rijschoolbranche een succes heten.

Op een nieuwe locatie, Kasteel de Schaffelaar in Barneveld, bracht VerkeersPro collega’s uit de branche uit het hele land bij elkaar. Dit gratis evenement bood dit jaar op vele fronten een inkijkje in de toekomst. Zo konden bezoekers Virtual Reality ervaren, werden ontwikkelingen als het nieuwe theorie-examen besproken en konden gloednieuwe bolides worden getest als potentiële lesauto. Daar deden de niet ideale weersomstandigheden niets aan af.

Drukbezochte workshops

De Oranjerie en de workshop-ruimte bovenin het kasteel draaiden overuren. Toen de branchevoorzitters bijeen kwamen in het glazen gebouw op het landgoed stond de ruimte direct vol met geïnteresseerden die meestemden over de verschillende stellingen. Zo ventileerden Ruud Rutten, Peter van Neck en Frank Hoornenborg hun mening over onder andere de zelfrijdende auto, het belang om lid te zijn van een brancheorganisatie en het trotse gevoel om rijinstructeur te zijn.

Maar ook alle andere workshops werden drukbezocht. Zo gaf Harold Bekhuis, manager Divisie Theorie van het CBR, gaf een interessante inkijk in de toekomst van het theorie-examen en ging Virtual Reality-ontwikkelaar Dreamlake in gesprek met rijinstructeurs om te kijken wat zij kunnen toevoegen aan de rijopleiding. Ook alle andere workshophouders konden rekenen op volle zalen en enthousiasmeerden hun geïnteresseerde publiek met verve.

Idyllische Rijschoolbeurs

Met de charme van het kasteelinterieur werd in de verschillende vertrekken van De Schaffelaar de Rijschoolbeurs een feest van ontmoeting. Rijinstructeurs hadden er de kans om bijgepraat te worden door de brancheorganisaties, nieuwe software-ontwikkelingen in te zien, verschillende lesmiddelen te verkennen en met andere relevante producten in aanraking te komen.

De standhouders konden op momenten de grote vraag naar informatie nauwelijks aan, maar waren erg blij met de enthousiaste bezoekers. Op hun beurt konden alle rijschoolhouders en -instructeurs ook met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen over hun vak.

Bijna 500 testritten

Ruim tachtig auto’s waren door de verschillende auto-importeurs afgeleverd op het landgoed van De Schaffelaar voor rijinstructeurs. Zij maakten gretig gebruik van de kans om verschillende potentiële lesauto’s in korte tijd uit te proberen. Twintig minuten lang kon een zelf te kiezen route worden afgelegd rondom de locatie, zowel als bestuurder en als bijrijder. Een aantal auto’s waren zelfs voorzien van dubbele bedieningen.

Uiteindelijk werden bijna 500 testritten gemaakt, waarbij de Seat Leon erg populair bleek om uit te proberen. Deze auto werd vorig jaar nog verkozen tot Lesauto van het Jaar. Die titel ging dit jaar naar de Volkswagen Golf. Met een beoordeling van gemiddeld een 8,5 en hoge cijfers op alle individuele onderdelen werd deze auto uiteindelijk verkozen tot Lesauto van het Jaar 2016. De Volvo V40 en Ford Fiesta eindigden op een zeer goede tweede en derde plaats met een beoordeling van een 8,0. Mazda imponeerde door met twee modellen in de top 5 te eindigen.

Sfeerimpressie

De organisatie is erg te spreken over het verloop van de Lesauto Testdag 2015, en kijkt graag vooruit naar de vijfde editie van dit evenement in 2016. Daarvoor wordt momenteel feedback verzameld van de bezoekers over de inhoud van de dag, de locatie en de algemene indruk. Aan de hand daarvan zal de Lesauto Testdag 2016 een nog betere invulling krijgen.

Kon u door omstandigheden niet aanwezig zijn dinsdag, of wilt u nog even terugblikken? Hieronder een mooie sfeerimpressie van de gehele dag.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drukbezochte en geslaagde editie van vierde Lesauto Testdag | RijschoolPro

Drukbezochte en geslaagde editie van vierde Lesauto Testdag

De vierde editie van de Lesauto Testdag heeft afgelopen dinsdag ruim 750 rijinstructeurs bijeen gebracht om zich te oriënteren op hun vak en met collega’s te praten over de toekomst. Dankzij de aanwezigheid van tientallen standhouders, ruim tachtig lesauto’s en verschillende workshops mag ook deze jaargang van het evenement voor de rijschoolbranche een succes heten.

Op een nieuwe locatie, Kasteel de Schaffelaar in Barneveld, bracht VerkeersPro collega’s uit de branche uit het hele land bij elkaar. Dit gratis evenement bood dit jaar op vele fronten een inkijkje in de toekomst. Zo konden bezoekers Virtual Reality ervaren, werden ontwikkelingen als het nieuwe theorie-examen besproken en konden gloednieuwe bolides worden getest als potentiële lesauto. Daar deden de niet ideale weersomstandigheden niets aan af.

Drukbezochte workshops

De Oranjerie en de workshop-ruimte bovenin het kasteel draaiden overuren. Toen de branchevoorzitters bijeen kwamen in het glazen gebouw op het landgoed stond de ruimte direct vol met geïnteresseerden die meestemden over de verschillende stellingen. Zo ventileerden Ruud Rutten, Peter van Neck en Frank Hoornenborg hun mening over onder andere de zelfrijdende auto, het belang om lid te zijn van een brancheorganisatie en het trotse gevoel om rijinstructeur te zijn.

Maar ook alle andere workshops werden drukbezocht. Zo gaf Harold Bekhuis, manager Divisie Theorie van het CBR, gaf een interessante inkijk in de toekomst van het theorie-examen en ging Virtual Reality-ontwikkelaar Dreamlake in gesprek met rijinstructeurs om te kijken wat zij kunnen toevoegen aan de rijopleiding. Ook alle andere workshophouders konden rekenen op volle zalen en enthousiasmeerden hun geïnteresseerde publiek met verve.

Idyllische Rijschoolbeurs

Met de charme van het kasteelinterieur werd in de verschillende vertrekken van De Schaffelaar de Rijschoolbeurs een feest van ontmoeting. Rijinstructeurs hadden er de kans om bijgepraat te worden door de brancheorganisaties, nieuwe software-ontwikkelingen in te zien, verschillende lesmiddelen te verkennen en met andere relevante producten in aanraking te komen.

De standhouders konden op momenten de grote vraag naar informatie nauwelijks aan, maar waren erg blij met de enthousiaste bezoekers. Op hun beurt konden alle rijschoolhouders en -instructeurs ook met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen over hun vak.

Bijna 500 testritten

Ruim tachtig auto’s waren door de verschillende auto-importeurs afgeleverd op het landgoed van De Schaffelaar voor rijinstructeurs. Zij maakten gretig gebruik van de kans om verschillende potentiële lesauto’s in korte tijd uit te proberen. Twintig minuten lang kon een zelf te kiezen route worden afgelegd rondom de locatie, zowel als bestuurder en als bijrijder. Een aantal auto’s waren zelfs voorzien van dubbele bedieningen.

Uiteindelijk werden bijna 500 testritten gemaakt, waarbij de Seat Leon erg populair bleek om uit te proberen. Deze auto werd vorig jaar nog verkozen tot Lesauto van het Jaar. Die titel ging dit jaar naar de Volkswagen Golf. Met een beoordeling van gemiddeld een 8,5 en hoge cijfers op alle individuele onderdelen werd deze auto uiteindelijk verkozen tot Lesauto van het Jaar 2016. De Volvo V40 en Ford Fiesta eindigden op een zeer goede tweede en derde plaats met een beoordeling van een 8,0. Mazda imponeerde door met twee modellen in de top 5 te eindigen.

Sfeerimpressie

De organisatie is erg te spreken over het verloop van de Lesauto Testdag 2015, en kijkt graag vooruit naar de vijfde editie van dit evenement in 2016. Daarvoor wordt momenteel feedback verzameld van de bezoekers over de inhoud van de dag, de locatie en de algemene indruk. Aan de hand daarvan zal de Lesauto Testdag 2016 een nog betere invulling krijgen.

Kon u door omstandigheden niet aanwezig zijn dinsdag, of wilt u nog even terugblikken? Hieronder een mooie sfeerimpressie van de gehele dag.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.