Look-a-like bij theorie-examen CBR in de kraag gevat

Op het examencentrum in Amsterdam is afgelopen week een look-a-like betrapt die theorie-examen bij het CBR wilde doen. De man identificeerde zich met het paspoort van een ander. De CBR-medewerker van dienst heeft direct de politie ingeschakeld, welke de fraudeur mee heeft genomen naar het bureau.

Het CBR heeft aangifte gedaan tegen de man. Conform het sanctiereglement kan de man voorlopig geen examen doen. Het CBR past een zero tolerance beleid toe op het gebied van fraude. De medewerkers zijn speciaal getraind op het gebied van documentherkenning en look-a-likes. Dit is een doc 1 training die bijvoorbeeld de marechaussee ook krijgt.

Fraudegevallen

Fraude bij het theorie-examen kwam de afgelopen weken veelvuldig voor. Toen was er onder andere drie keer sprake van voorzegfraude op het examencentrum in Utrecht. Het CBR liet onlangs weten naar aanleiding van de reeks fraudes geen extra preventiemaatregelen te nemen.

Lees ook: Geen extra preventie CBR na reeks fraudes bij theorie-examen 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.