Eerste fraude bij theorie-examen dit jaar in Eindhoven

De eerste fraudeur van 2016 bij het theorie-examen is betrapt in Eindhoven. Bij het lokale examencentrum wilde een look-a-like het CBR-examen onder een valse identiteit afleggen. Een CBR-medewerker herkende de fraude en schakelde direct de politie in.

Het CBR treedt streng op tegen fraudeurs. De verdachte is direct meegenomen naar het politiebureau en er is aangifte tegen hem gedaan. De betrokken persoon mag een aantal maanden geen examen afleggen. CBR-medewerkers zijn zwaar getraind voor het herkennen van en omgaan met fraudeurs.

Fraudegolf

Vorig jaar was er aan het einde van het jaar een ware fraudegolf bij het theorie-examen. Toen was het ook al raak in Eindhoven. Over heel 2015 probeerden 15 look-a-likes het theorie-examen van iemand anders af te leggen. In ieder geval, dat is het aantal dat door het CBR betrapt is. Hoeveel en of look-a-likes dit gelukt is, is uiteraard niet bekend.

Lees ook: Fraudepogingen autotheorie-examen CBR vaker met look-a-like

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.