LV

Bovag wil actie van CBR: álle vragen theorie-examen laten doorlichten

LV

Brancheorganisatie Bovag Rijscholen wil actie van het CBR op de praktijken van eendaagse theorie-opleiders. Bovag vindt dat de examinatoren voor het praktijkexamen geinstrueerd moeten worden om meer te toetsen op kennis van verkeersregels. Daarnaast moeten álle vragen van het theorie-examen doorgelicht worden. Per direct alle theorie-examen neerleggen vindt de branchevereniging net een stap te ver.

RTL Nieuws ging undercover bij een van de spoedopleiders en ontrafelde de verschillende trucjes. CBR geeft aan de praktijken te kennen en verder niemand te kunnen uitsluiten van het reserveren van theorie-examens. Bovag wil actie.

Spoedig maatregelen

De Bovag-rijscholen zijn bekend met de praktijken van de turbo-theoriescholen en roepen het CBR op om zo spoedig mogelijk maatregelen te nemen. “Bonafide, professionele theorie-opleiders worden benadeeld en praktijkopleiders krijgen meer dan eens kandidaten in de auto die wèl een theoriecertificaat op zak hebben, maar kennis van de verkeersregels vrijwel geheel ontberen”, vertelt voorzitter Frank Hoornenborg.

“Het CBR zou de examinatoren voor het praktijkexamen moeten instrueren nog meer te toetsen op kennis van verkeersregels, waardoor zulke personen uiteindelijk vanzelf door de mand vallen”, vindt Bovag.

“Daarnaast moet het CBR binnen de kortst mogelijke termijn àlle bestaande vragen en het proces voor het opstellen van nieuwe vragen laten doorlichten door externe experts en in samenspraak met de branche.”

Per direct alle theorie-examens stilleggen benadeelt wat Bovag betreft teveel goedwillende examenkandidaten, maar zij willen helder stellen dat de situatie urgent is en een snelle oplossing noodzakelijk.

Lees ook: RTL Nieuws: theorie-examen ligt op straat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “Bovag wil actie van CBR: álle vragen theorie-examen laten doorlichten”

Alex Weerwag|29.01.16|20:27

Bovag zeker weer…………………. Ohhhhh wat zijn ze toch geweldig!

Jan van Steenbergen|02.02.16|18:44

Niet roomser dan de paus zijn Bovag. Elke zichzelf respecterende rijschool geeft theorieles, zelfstandig of samen met anderen, en zal zijn leerlingen ezels bruggetjes meegeven om makkelijker te slagen. Dit deden we vroeger al op de middelbare school! Laat eerst maar eens bewezen worden dat de turbo theorie leerlingen meer lessen nodig hebben. Gevaarlijker rijden en meer ongevallen maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.