theorie-examen, cbr

Van Vollenhoven: sjoemelaars opnieuw theorie-examen laten doen

De lijst met reacties op de trucjestheorie wordt langer en langer. Ditmaal is het Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de stichting Maatschappij en Veiligheid, die stelt dat het CBR ernstig tekort is geschoten en dat de met trucs geslaagde leerlingen opnieuw op examen moeten.

Van Vollenhoven doet de uitspraken tegenover RTL Nieuws. Hij heeft ook kritiek op de opzet van het theorie-examen.

Noodzakelijke maatregel

Van Vollenhoven vindt het ongeldig verklaren van de vele theorie-examens een zware, maar noodzakelijke maatregel. “Als de veiligheid je ter harte gaat, is het in ieder geval noodzakelijk”, vertelt de voorzitter.

Ook het CBR komt er niet goed vanaf bij Van Vollenhoven. Hij vindt de opzet van het theorie-examen niet voldoende als er zo mee kan worden gesjoemeld. Hij vindt dat het CBR goed moet kijken naar de manier waarop de vragen worden aangeboden. “Wanneer die allemaal allang bekend zijn en iedereen ze kan oefenen, dan moet je kijken of het niet anders kan.”

Taak CBR

Ook hamert Van Vollenhoven op de taak die het CBR heeft op het gebied van de verkeersveiligheid. “Hier moet beter toezicht op worden gehouden. Het is duidelijk dat het CBR hier niet tijdig genoeg heeft ingegrepen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Van Vollenhoven: sjoemelaars opnieuw theorie-examen laten doen”

Bart Hogeweg|29.01.16|22:51

Als een rode draad door het verhaal: de opzet van het theorie-examen is onvoldoende,het CBR moet hier iets mee. Een kandidaat gaat op voor het praktijkexamen als het theorie-examen met goed gevolg is afgelegd. Om de kandidaat tijdens het praktijkexamen te gaan toetsen op zijn theoretische kennis en dat mee te wegen in de beslissing of hij/zij wel niet slaagt komt er simpel gezegd op neer dat de incompetentie van het CBR in de schoenen van de kandidaat wordt geschoven.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.