Schultz van Hagen, Infrastructuur

Schultz stelt antwoorden op vragen Tweede Kamer over trucjestheorie uit

AMSTERDAM – Minister Melanie Schultz van Haegen arriveert dinsdag in Amsterdam bij het Paleis op de Dam voor de nieuwjaarsreceptie van koningin Beatrix.

De vragen die de Tweede Kamerleden Visser (VVD), Smaling (SP) en Hoogland (PvdA) aan minister Schultz van Haegen hebben gesteld over het gesjoemel bij het theorie-examen worden pas in maart beantwoord. De minister heeft uitstel van beantwoording gevraagd omdat ze de benodigde informatie nog niet verzameld heeft en nog niet voldoende heeft kunnen overleggen met het CBR.

Kamervragen dienen binnen een termijn van drie weken te worden beantwoord door de minister wanneer deze schriftelijk worden gesteld. VVD’er Barbara Visser stelde direct op de dag van het RTL Nieuws-item een reeks vragen op, waarna Eric Smaling (SP) en Duco Hoogland (PvdA) volgden. De vragen zouden daarom eigenlijk 18 februari beantwoord moeten worden. Dat wordt nu zo snel mogelijk na het krokusreces, dat loopt tot en met 29 februari.

Opnieuw examen

VVD-Kamerlid Visser had direct op de dag van het item over de trucjes en ezelsbruggetjes die leerlingen het theorie-examen bij het CBR doorhelpen haar vragen klaar. Zij vroeg zich direct af of het mogelijk is om alle kandidaten die op deze manier geslaagd zijn, opnieuw examen te laten doen. Daarnaast vroeg ze Schultz naar de bevoegdheden van het CBR om dergelijke praktijken tegen te gaan en vroeg ze in het algemeen naar verdere voorstellen voor professionalisering van de rijschoolbranche.

SP’er Eric Smaling richt zich ook op de rol van het CBR in de problematiek. Hij vraagt zich af waarom er niet is opgetreden tegen de louche aanbieders terwijl de praktijken bij het CBR al jaren bekend zijn. Hij vraagt zich af welke wettelijke middelen minister Schultz in kan zetten om te handhaven op deze opleiders.

Kandidaten die met louche trucjes het theorie-examen bij het CBR hebben gehaald, moeten actief worden benaderd en een theoriecursus over de verkeersregels worden aangeboden. Dat stelde PvdA-kamerlid Hoogland richting de minister van Infrastructuur en Milieu. Hij is in de vragen kritisch op de handelwijze van het CBR, omdat er weinig tot niets is gedaan aan de louche theorie-aanbieders terwijl de praktijken bekend waren.

Lees alle kamervragen hier:

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “Schultz stelt antwoorden op vragen Tweede Kamer over trucjestheorie uit”

Anjo Joostens|19.02.16|01:25

Ik heb geen hoge pet meer op voor zogenaamde deskundigen die vinden dat ik “te weinig draagvlak” in de rijschool branche heb. Deze roep ik op terug te gaan naar de tekentafel.
Deze mensen zijn nalatig geweest en hebben geen enkele consumenten onderbouwing. Dit betekent dat ze zelf geen enkele draagvlak in de afgelopen jaren hebben opgebouwd en de ministerie de opdracht geven hun plannen met een publieke functie door te drukken.

Kenny Willemsen|24.02.16|19:22

@ anjo volgens mij luistert de minister nog altijd naar de bovag die met zijn enorme overwicht(ander bericht hier 700 leden)de branche vertegenwoordigd!Ik begrijp dat deze deskundigen dus terug moeten naar de tekentafel. Lijkt mij dat er meerdere zijn,IBKI,CBR en royal haskoning die allemaal denken dat zij de wijsheid in pacht hebben en geen onderzoek hebben gedaan naar de consument. Graag zou ik hier meer over horen en vraag u dit hier uit te leggen als dat tenminste mag van verkeerspro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Schultz stelt antwoorden op vragen Tweede Kamer over trucjestheorie uit | RijschoolPro
Schultz van Hagen, Infrastructuur

Schultz stelt antwoorden op vragen Tweede Kamer over trucjestheorie uit

AMSTERDAM – Minister Melanie Schultz van Haegen arriveert dinsdag in Amsterdam bij het Paleis op de Dam voor de nieuwjaarsreceptie van koningin Beatrix.

De vragen die de Tweede Kamerleden Visser (VVD), Smaling (SP) en Hoogland (PvdA) aan minister Schultz van Haegen hebben gesteld over het gesjoemel bij het theorie-examen worden pas in maart beantwoord. De minister heeft uitstel van beantwoording gevraagd omdat ze de benodigde informatie nog niet verzameld heeft en nog niet voldoende heeft kunnen overleggen met het CBR.

Kamervragen dienen binnen een termijn van drie weken te worden beantwoord door de minister wanneer deze schriftelijk worden gesteld. VVD’er Barbara Visser stelde direct op de dag van het RTL Nieuws-item een reeks vragen op, waarna Eric Smaling (SP) en Duco Hoogland (PvdA) volgden. De vragen zouden daarom eigenlijk 18 februari beantwoord moeten worden. Dat wordt nu zo snel mogelijk na het krokusreces, dat loopt tot en met 29 februari.

Opnieuw examen

VVD-Kamerlid Visser had direct op de dag van het item over de trucjes en ezelsbruggetjes die leerlingen het theorie-examen bij het CBR doorhelpen haar vragen klaar. Zij vroeg zich direct af of het mogelijk is om alle kandidaten die op deze manier geslaagd zijn, opnieuw examen te laten doen. Daarnaast vroeg ze Schultz naar de bevoegdheden van het CBR om dergelijke praktijken tegen te gaan en vroeg ze in het algemeen naar verdere voorstellen voor professionalisering van de rijschoolbranche.

SP’er Eric Smaling richt zich ook op de rol van het CBR in de problematiek. Hij vraagt zich af waarom er niet is opgetreden tegen de louche aanbieders terwijl de praktijken bij het CBR al jaren bekend zijn. Hij vraagt zich af welke wettelijke middelen minister Schultz in kan zetten om te handhaven op deze opleiders.

Kandidaten die met louche trucjes het theorie-examen bij het CBR hebben gehaald, moeten actief worden benaderd en een theoriecursus over de verkeersregels worden aangeboden. Dat stelde PvdA-kamerlid Hoogland richting de minister van Infrastructuur en Milieu. Hij is in de vragen kritisch op de handelwijze van het CBR, omdat er weinig tot niets is gedaan aan de louche theorie-aanbieders terwijl de praktijken bekend waren.

Lees alle kamervragen hier:

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “Schultz stelt antwoorden op vragen Tweede Kamer over trucjestheorie uit”

Anjo Joostens|19.02.16|01:25

Ik heb geen hoge pet meer op voor zogenaamde deskundigen die vinden dat ik “te weinig draagvlak” in de rijschool branche heb. Deze roep ik op terug te gaan naar de tekentafel.
Deze mensen zijn nalatig geweest en hebben geen enkele consumenten onderbouwing. Dit betekent dat ze zelf geen enkele draagvlak in de afgelopen jaren hebben opgebouwd en de ministerie de opdracht geven hun plannen met een publieke functie door te drukken.

Kenny Willemsen|24.02.16|19:22

@ anjo volgens mij luistert de minister nog altijd naar de bovag die met zijn enorme overwicht(ander bericht hier 700 leden)de branche vertegenwoordigd!Ik begrijp dat deze deskundigen dus terug moeten naar de tekentafel. Lijkt mij dat er meerdere zijn,IBKI,CBR en royal haskoning die allemaal denken dat zij de wijsheid in pacht hebben en geen onderzoek hebben gedaan naar de consument. Graag zou ik hier meer over horen en vraag u dit hier uit te leggen als dat tenminste mag van verkeerspro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.