‘Het geschade vertrouwen nu achter ons laten’

Het is tijd dat de rijschoolbranche zich niet meer richt op wat er allemaal fout is gegaan, maar met een open vizier het nieuwe jaar tegemoet ziet. Peter van Neck, voorzitter van branchevereniging VRB, is in zijn eindejaarscolumn voor VerkeersPro positief over al het werk dat de branche afgelopen jaar verzet heeft.

Iedereen maakt in deze tijd van het jaar de balans op. Het was voor iedereen binnen het bestuur een tropenjaar. Niet alleen vanwege het samenstellen van het startdocument maar zeer zeker ook de doorlooptijden van de examenreserveringen bij het CBR. Iedereen had er last van en met alle middelen die ons ter beschikking stonden hebben we geprobeerd om het schip in rustiger vaarwater te krijgen.

Terugkomend op het startdocument kan ik concluderen dat het de moeite van de tijdsinvestering gedurende de hele maand augustus meer dan waard is geweest. Ook al is er nog niets concreets toegezegd, het feit alleen al dat men de signalen op diverse fronten heeft opgepakt, geeft hoop en vertrouwen. Dat het vertrouwen in de loop der jaren geschaad is, willen we achter ons laten. We zijn nu op een punt gekomen dat we met een open en transparante blik de toekomst binnen de branche voor ogen willen zien.

Met de kennis en kunde die we als branchevereniging in huis hebben moeten we daar waar de kansen liggen onze inbreng, gevraagd of ongevraagd, blijven geven en de vinger aan de pols houden. Samen met de collega-brancheorganisaties in onderling vertrouwen en op basis van gelijkwaardigheid het jaar 2017 tegemoet zien.
En getuige de vele positieve reacties van de samenwerkingspartners en ketenpartners, maar bovenal van onze eigen achterban, zien we dit echt zitten.

Namens bestuur en leden van de VRB wens ik jullie alle goeds voor de toekomst.

Peter van Neck, voorzitter VRB

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “‘Het geschade vertrouwen nu achter ons laten’”

Tjeerd Bijzitter|04.01.17|00:14

Peter van Neck. Als je constateert dat het vertrouwen geschaad is, kun je dit niet zomaar zonder iets te doen achter je laten. Daarmee geef je de hele branche een trap na van niet zeuren, wij doen toch lekker wat we willen. Je moet gaan analyseren wat ging er fout wat vind de branche van ons. Mogelijk is de conclusie dat je het vertrouwen zo hebt beschaamd dat je niets anders kunt dan opstappen en wegwezen. Want dit hele bovenstaand sprookje is weer voorzien van hoe goed ik het allemaal doe.NOT.

Amptenaar|05.01.17|19:33

Beste Youran, blij dat je het ook een onzin verhaal vind, het sprookje van van Peter van Neck.
Zoals je de inmiddels weer verwijderde berichten van vanochtend las, inderdaad Jouran.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.