rijexamen, Engeland

Brits CBR dreigt met publiceren prestaties rijinstructeurs

In Groot-Brittannië wordt mogelijk een ranglijst gepubliceerd van de prestaties van alle 40.000 rijinstructeurs. Daarmee dreigt de DVSA, het Britse CBR. De organisatie wil leerlingen en hun ouders hiermee helpen de beste rijinstructeur in hun regio te vinden. Op deze manier hoopt de DVSA het slagingspercentage van het praktijkexamen omhoog te krijgen.

Dat melden diverse Britse media. De DVSA heeft haar zorgen geuit over het slagingspercentage: minder dan de helft van de leerlingen (48,6 procent) slaagt voor het eerste examen, dat is 0,4 procent lager dan in 2015. In Nederland ligt dit percentage net als in 2015 op 50 procent bij categorie B.

Nu nog vrijwillig

Volgens de DVSA worden rijinstructeurs regelmatig onderworpen aan controles door het agentschap. Slechts 30 procent behaalt de hoogst mogelijke A-score. Vorig jaar mochten 682 instructeurs hun beroep niet meer uitoefenen vanwege ondermaats presteren.

Op dit moment zijn rijinstructeurs niet verplicht hun scores aan studenten te melden. Slechts drie procent doet dat vrijwillig. De DVSA overweegt de scores te publiceren als de rijinstructeurs dit zelf niet doen. “We willen de informatie toegankelijk maken voor consumenten, zodat ouders een goede rijinstructeur kunnen kiezen”, aldus Gareth Llewellyn van DVSA.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Brits CBR dreigt met publiceren prestaties rijinstructeurs”

Gerrit Grevengoed|19.05.17|15:25

ik neem aan dat ze in Engeland dezelfde problemen zullen ondervinden
bij het uitrekenen van de percentages als overal.
Uiteindelijk weten die consumenten dan nog niks of ze rennen
massaal naar dat pas begonnen rijschooltje met 2 klanten
en die al een jaar op 100% zit nadat ze alle 2 geslaagd zijn.

Rob Huijssen|25.05.17|06:58

Ga eerst eens goed regelen wie er een rijbewijs mogen bezitten. Liegen over medische belemmeringen is schering en inslag. Wij werken veel met mensen met een medische belemmering, dus hoe wil je nu kwaliteit onderscheiden. Er is een grote taak weggelegd voor de overheid om gevaren op de weg er vanaf te houden. Nu nemen ze gewoon rijles, zijn medisch ongeschikt, maar niemand bij het CBR die het herkent of er voldoende mee (kan) doet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.