Blom Verkeersschool

Topdrukte bij rijopleidingen: speeddates bij Blom Verkeersschool

Blom Verkeersschool

Het loopt storm bij de chauffeursopleidingen. Alleen al in de C-categorie heeft het CBR vorig jaar zo’n 11.500 examens afgenomen, 17 procent meer dan in 2015. Rijscholen spelen er op hun eigen manier op in. Blom Verkeersschool uit Etten-Leur organiseert speeddate-sessies tussen transportbedrijven en werknemers. Daarnaast heeft de rijschool een nieuwe CE-rijlescombinatie aangeschaft.  

Hoewel Blom ook rijopleidingen in de A- en B-categorie aanbiedt, richt het bedrijf zich steeds meer op de transportmarkt, vertelt directeur Reggy Heijens. “De vraag naar de B-categorie is nog steeds constant, maar ik weet niet hoe lang dat duurt. Er is in onze regio veel concurrentie en er worden lage tarieven gehanteerd.”

Speeddates

Veel nieuwe leerlingen komen via transportbedrijven bij Blom terecht, maar de opleider spant zich ook in om zelf werkzoekenden om te scholen tot beroepsschauffeur. “Samen met transportbedrijven uit de buurt houden we speeddates waarbij we kandidaten aan een bedrijf kunnen koppelen”, vertelt directeur Reggy Heijens. Donderdagavond 29 juni wordt de tweede bijeenkomst gehouden.

Aanwezigen krijgen eerst een korte uitleg over de opleiding, het werk als chauffeur en de beschikbare vacatures. Aansluitend aan de presentatie kunnen ze kennismaken met de bedrijven door middel van speeddates. “Vorig jaar kwamen hier zo’n vijftig personen op af. Natuurlijk valt een deel af, want tijdens zo’n sessie blijkt al snel genoeg wanneer er wel of geen match is. De speeddates zijn een service naar onze klanten. Maar natuurlijk leveren ze ons ook werk op.”

Nieuwe lescombinatie

Om aan de grote vraag naar CE-chauffeurs te kunnen voldoen, heeft Blom een nieuwe combinatie aangeschaft. De DAF XF 460 Super Space Cab schuifzeilen oplegger heeft multifunctionele inzetmogelijkheden. Naast de rijopleiding wordt de oplegger gebruikt bij diverse Code 95-cursussen. Ook in het opleidingsprogramma voor jongeren die de MBO-opleiding Chauffeur Goederenvervoer volgen, wordt deze oplegger toegepast.

Het wagenpark van Blom voor de afdeling transportopleidingen bestaat nu uit elf C-lesvoertuigen, vijf CE-combinaties, één LZV (Lange en Zwaardere Vrachtautocombinatie), twee bussen, drie BE-combinaties en een John Deere landbouwtractor met aanhangwagen.

Instructeurs opleiden

“Sowieso zijn we drukker met alle categorieën. Code 95 loopt natuurlijk ook door.” Sinds twee jaar is de vraag naar het groot rijbewijs bij Blom wel met zo’n 25 tot 30 procent toegenomen, schat Heijens. “Zelf zoeken we ook naar nieuwe instructeurs, met name voor vrachtauto.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.