T-rijbewijs, Tractor Academie

Subsidie T-rijbewijs voor stagiaires uitgebreid

Leerlingen uit het praktijkonderwijs kunnen subsidie aanvragen voor het behalen van het T-rijbewijs.Tot nu toe was de subsidie alleen beschikbaar voor BOL-leerlingen. Jongeren die op hun stageplaats met trekkers werken hebben daarvoor een T-rijbewijs nodig. Het behalen van het dit rijbewijs is een flinke financiële investering.

Het gaat om leerlingen met een stage in de sectoren dierhouderij, paddenstoelen en open teelten. De subsidie komt van Colland Arbeidsmarkt, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector agrarisch en groen. De subsidie gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2017.

Kosten drukken

Sinds 1 juli 2015 is voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen een T-rijbewijs wettelijk verplicht. Het T-certificaat is daarmee komen te vervallen. Het trekkercertificaat kon tot 1 juli 2016 worden omgezet naar een T-rijbewijs. “Deze wijziging in regelgeving heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering van de agrarische ondernemers”, aldus Colland. “De signalen die de LTO-organisaties hierover hebben ontvangen zijn opgepakt. In overleg met FNV en CNV Vakmensen is gezocht naar een mogelijkheid om de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs enigszins te drukken.”

Subsidie

De subsidie heeft betrekking op de kosten voor theorielessen, praktijklessen, leermiddelen, Eigen Verklaring en examengeld. Kosten die zijn gemaakt vóór de ingangsdatum van de subsidieregeling komen niet voor vergoeding in aanmerking. De subsidieregeling loopt door tot en met 31 december 2017. Leerlingen kunnen via het Colland Administratie Systeem een aanvraag indienen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Subsidie T-rijbewijs voor stagiaires uitgebreid | RijschoolPro
T-rijbewijs, Tractor Academie

Subsidie T-rijbewijs voor stagiaires uitgebreid

Leerlingen uit het praktijkonderwijs kunnen subsidie aanvragen voor het behalen van het T-rijbewijs.Tot nu toe was de subsidie alleen beschikbaar voor BOL-leerlingen. Jongeren die op hun stageplaats met trekkers werken hebben daarvoor een T-rijbewijs nodig. Het behalen van het dit rijbewijs is een flinke financiële investering.

Het gaat om leerlingen met een stage in de sectoren dierhouderij, paddenstoelen en open teelten. De subsidie komt van Colland Arbeidsmarkt, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector agrarisch en groen. De subsidie gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2017.

Kosten drukken

Sinds 1 juli 2015 is voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen een T-rijbewijs wettelijk verplicht. Het T-certificaat is daarmee komen te vervallen. Het trekkercertificaat kon tot 1 juli 2016 worden omgezet naar een T-rijbewijs. “Deze wijziging in regelgeving heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering van de agrarische ondernemers”, aldus Colland. “De signalen die de LTO-organisaties hierover hebben ontvangen zijn opgepakt. In overleg met FNV en CNV Vakmensen is gezocht naar een mogelijkheid om de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs enigszins te drukken.”

Subsidie

De subsidie heeft betrekking op de kosten voor theorielessen, praktijklessen, leermiddelen, Eigen Verklaring en examengeld. Kosten die zijn gemaakt vóór de ingangsdatum van de subsidieregeling komen niet voor vergoeding in aanmerking. De subsidieregeling loopt door tot en met 31 december 2017. Leerlingen kunnen via het Colland Administratie Systeem een aanvraag indienen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.